Η ανακοίνωση της ΟΜΑΕ για τις προπονήσεις

Αύριο  Κυριακή 24 Μαΐου το σωματείο «ΕΛΛΑΔΑ» διοργανώνει στην πίστα Μεγάρων ημερίδα προπόνησης για οδηγούς αυτοκινήτων.

Στο πλαίσιο των προπονήσεων η ΟΜΑΕ ανακοινώνει τα εξής:

Τα σωματεία-μέλη της Ομοσπονδίας, στα πλαίσια του αθλητικού νόμου και ενδεχομένως του σκοπού τους, έχουν τη δυνατότητα της προπόνησης των αθλητών τους, καθώς και οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας σχετικής με το άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, υπό την προϋπόθεση ότι δεν αναιρείται ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας τους. Έχουν από το νόμο διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια ως προς την πραγματοποίηση του σκοπού τους.

Τους κανόνες και τις λεπτομέρειες των προπονήσεων των αθλητών τους καθορίζουν τα όργανα διοίκησης των σωματείων, συντασσόμενα με την ισχύουσα νομοθεσία και τους κανονισμούς της ΟΜΑΕ-ΕΠΑ.

Από το Καταστατικό και τους ισχύοντες Κανονισμούς της Ομοσπονδίας δεν προβλέπεται χορήγηση άδειας προπονήσεων στα σωματεία, μέλη της.

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια της Ομοσπονδίας αφορούν μόνον αγώνες προκηρυγμένους από την ΕΠ.Α. και αδειοδοτημένους από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δημοσίου.

Η ΟΜΑΕ συνέταξε, ως όφειλε, το Υγειονομικό Πρωτόκολλο το οποίο οφείλουν όλα τα σωματεία να εφαρμόζουν. Οφείλουν επίσης να φροντίζουν για την ασφάλεια των προπονήσεων των αθλητών τους και να εφαρμόζουν την ισχύουσα νομοθεσία και τους κανόνες των αθλημάτων, δεδομένου ότι έχουν την αποκλειστική ευθύνη των προπονήσεων των αθλητών τους.

 

Η ανακοίνωση της ΟΜΑΕ για τις προπονήσεις gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: