Η American Airlines ακύρωσε πάνω από 1.400 πτήσεις το τριήμερο

Eξαιτίας έλλειψης χειριστών που οφείλεται κυρίως στην κακοκαιρία που πλήττει μέρος της χώρας

Η αεροπορική εταιρεία American Airlines ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι ακύρωσε πάνω από 1.400 πτήσεις που επρόκειτο να γίνουν την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, εξαιτίας έλλειψης χειριστών που οφείλεται κυρίως στην κακοκαιρία που πλήττει μέρος της χώρας.

Η εταιρεία διευκρίνισε πως ακύρωσε 551 πτήσεις το Σάββατο και προβλέπει να ακυρωθούν 480 σήμερα, ενώ ήδη ακύρωσε 376 την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightAware, σημειώθηκαν επίσης καθυστερήσεις σε πάνω από 1.000 πτήσεις της από την Παρασκευή.

Η εταιρεία εξήγησε ότι η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στο επιχειρησιακό κέντρο της στο Ντάλας (Τέξας), καθυστερώντας τις μετακινήσεις, πάνω απ’ όλα των πιλότων που θα εκτελούσαν επικείμενες πτήσεις. Η αναπλήρωσή τους ήταν αδύνατη, καθώς δεν μπορούσαν να γίνουν με χειριστές που είχαν ήδη συμπληρώσει τις προβλεπόμενες ώρες στα πιλοτήρια.

Η AA διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν σύντομα. Η εταιρεία, που εκτελεί κάπου 6.700 πτήσεις καθημερινά προς και από 350 προορισμούς σε 50 χώρες, διαβεβαίωσε ότι οι περισσότεροι επιβάτες που επλήγησαν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν κράτηση σε άλλη πτήση αυθημερόν.

Ενόψει των μετακινήσεων των εορτών, αμερικανοί αερομεταφορείς ετοιμάζονται να προσλάβουν περισσότερο προσωπικό. Η American σκοπεύει να επαναφέρει 1.800 εργαζόμενες και εργαζόμενους των πληρωμάτων καμπίνας που τελούσαν σε άδεια και να προσθέσει ακόμη 600 νεοπροσληφθέντα πρόσωπα στις βάρδιες μέσα στον Δεκέμβριο.

Η Southwest επίσης σκοπεύει να προχωρήσει σε κάπου 5.000 προσλήψεις εντός 2021.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Southwest ακύρωσε 2.400 πτήσεις μέσα σε ένα τριήμερο, επικαλούμενη και εκείνη κύμα κακοκαιρίας και προβλήματα στις μετακινήσεις εργαζομένων της από το κέντρο της στη Φλόριντα. Υπέστη ζημία ύψους 75 εκατ. δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: