Η αύξηση των τιμών της ενέργειας θα αγγίξει τα 40 δισ. ευρώ, προειδοποιούν Ιταλοί βιομήχανοι

Οι πρόεδροι των ενώσεων βιομηχάνων του ιταλικού Βορρά υπογράμμισαν ότι το κόστος από την αύξηση των τιμών της ενέργειας θα αγγίξει τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πρόσθεσαν ακόμη ότι υπάρχει κίνδυνος «μαζικής αποβιομηχανοποίησης» και ότι «παράλληλα, τίθεται σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια της χώρας».

«Ο χρόνος έχει λήξει, πλέον, και η όποια απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο», είπαν οι πρόεδροι των ενώσεων βιομηχάνων των περιφερειών Λομβαρδίας, Εμίλια Ρομάνια, Πεδεμόντιου και Βένετο.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε μια ημέρα για την υιοθέτηση των αναγκαίων μέτρων που θα περιορίσουν τις αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος», κατέληξαν οι εκπρόσωποι των Ιταλών βιομηχάνων.

Υπενθμίζεται ότι χθες οι ξενοδόχοι στην Ιταλία είχαν σημάνει συναγερμό για το κόστος της ενέργειας και τις επιπτώσεις του στις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα, ενώ επισήμανε και ότι ο πληθωρισμός καλπάζει και παρουσιάζονται ενδείξεις ύφεσης.

«Έπειτα από δύο χρόνια τρομερών δοκιμασιών, ενώ επιχειρήσεις μας προσπαθούσαν να ξανασταθούν στα πόδια τους, βρίσκονται και πάλι τώρα χωρίς οξυγόνο», είχε υπογραμμίσει ο πρόεδρος της Federalberghi, Μπερνανμπό Μπόκα.

Στο μεταξύ, τις αμέσως επόμενες ημέρες η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι αναμένεται να εγκρίνει νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο να μην αυξηθεί το δημόσιο έλλειμμα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: