Η adidas συνεργάζεται με την Prada. Η high-end μόδα εισβάλλει για τα καλά στη βιομηχανία αθλητικών ειδών

Διάβασε ακόμη:

Όταν τα fashion brands «μύρισαν το χρήμα» που υπάρχει στη δημιουργία sneakers, τότε διεύρυναν το καταναλωτικό τους κοινό και ξεκίνησαν να σχεδιάζουν high-end fashion αθλητικά τα οποία πωλούσαν (και πωλούνται) για πολλά, πολλά ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τα sneakers οίκων μόδας να αποκτούν κι αυτά μεγάλη αναγνώριση όχι μόνο από τους «sneakerheads» αυτού του κόσμου, αλλά και από τις fashionistas οι οποίες με την πρώτη ευκαιρία συμπεριέλαβαν στις εμφανίσεις τους τα διαστημικού ύφους dad sneakers του οίκου Balenciaga και του Louis Vuitton, και όσο πιο συχνά φωτογραφίζονταν με αυτά, τόσο αυξάνονταν οι πωλήσεις αλλά και η τάση των designer sneakers.

Πλέον, δεν υπάρχει πασαρέλα κάποιου fashion house που να μην έχει και ένα καινούργιο σχέδιο αθλητικών παπουτσιών, ενώ πλέον βλέπεις και συνεργασίες sportswear brands με σχεδιαστές και οίκους μόδας να συμβαίνουν όλο και πιο συχνά (βλ. Pyer Moss x Reebok).

Pyer Moss x Reebok Spring 2020 (ImaxTree)

Ο οίκος Prada, λοιπόν, μπαίνει κι αυτός στο παιχνίδι. Σαν ένα brand το οποίο έχει ήδη παρουσιάσει στις συλλογές του αθλητικά παπούτσια, ενώ έχει τη δική του sportswear σειρά, Linea Rossa, τώρα παίρνει και επίσημα τη στάμπα του sports-oriented οίκου με τη συνεργασία αυτή.

Η και ο οίκος ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους την Πέμπτη μέσω ενός post στο Instagram. Οι φήμες συνεργασίας τους είχαν ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν μέσω της παρακάτω φωτογραφίας.

Με το link στο bio του προφίλ του οίκου που οδηγεί στο site της Prada, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε γι” αυτό το «special project» το οποίο ετοιμάζουν τα δύο brands. «Η Prada και η εταιρία/κολοσσός στην sportswear αγορά, adidas ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ξεκινήσουν ένα ταξίδι μαζί. Ο στόχος αυτής της συνεργασίας είναι να εξερευνήσουν τα όρια της κληρονομιάς, τεχνολογίας και καινοτομίας και να προκαλέσουν συμβατικές αντιλήψεις μέσα από αναπάντεχες στρατηγικές», αναφέρεται στο prada.com.

«Αυτή η συνεργασία, πρόκειται για μια αυθεντική συγχώνευση της μόδας και των σπορ και έχει γεννήσει μια limited-edition συλλογή υποδημάτων για άνδρες και γυναίκες η οποία έχει παραχθεί στην Ιταλία από την Prada».

Με το σχεδιαστικό δαιμόνιο της ομάδας της Prada και την εμπειρία στις τεχνολογίες και τον στόχο για καινοτομία της adidas, είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα της σύμπραξης αυτής θα είναι το λιγότερο, μοναδικό και σίγουρα διαφορετικό. Η συλλογή θα αποκαλυφθεί τον Δεκέμβριο του 2020.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η adidas συνεργάζεται με κάποιον αναγνωρισμένο σχεδιαστή μόδας ή fashion house. Πέραν από τον Kanye West και τη yeezy σειρά, η adidas έχει συνεργασίες με τους: Stella McCartney, Raf Simons, Rick Owens, Yoji Yamamoto κ.ά.

Κεντρική φωτογραφία: /www.instagram.com/prada/

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: