Η 15χρονη «σαίτα» του Εθνικού Μάρα Μανάργια στον Γ. Πανταζίδη για την ΓΝΩΜΗ

Η 15χρονη «σαίτα» του Εθνικού Μάρα Μανάργια στον Γ. Πανταζίδη για την ΓΝΩΜΗ
«ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ»
Αποτελεί ένα από τα μεγάλα ανερχόμενα ταλέντα στο χώρο του στίβου στη Θράκη. Είναι μαζί με τον Γιώργο Σιταρίδη αλλά και τους σούπερ επικοντιστές, την αφρόκρεμα του τμήματος στίβου του ιστορικού Εθνικού, το οποίο οι επιτυχίες τα τελευταία πληθαίνουν με αποτέλεσμα να επιστρέφει στην ελίτ των συλλόγων. Μιλάμε για την Μαρία Μανάργια, την αθλήτρια του Γιώργου Δαστερίδη που συλλέγει διακρίσεις και αφήνει ελπίδες για το μέλλον.

Η 15χρονη «σαίτα» του Εθνικού μίλησε στη «ΓΝΩΜΗ» για το πώς ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό, και τον στίβο, για τα σχέδια της και τους φετινούς της στόχους.
Μάρα θα μας πεις λίγα λόγια σια σένα;
Είμαι η Μάρα Μανάργια και είμαι 15 ετών. Γεννήθηκα και έζησα τα πρώτα οκτώ χρόνια της ζωής μου στην και στην Γ΄ δημοτικού εγκαταστάθηκα μόνιμα στην , τόπο καταγωγής του πατέρα μου. Γύρω στα 12 άρχισα να ασχολούμαι με το στίβο. Στην αρχή για την παρέα, με το Γιώργο το Σιταρίδη που είμαστε συμμαθητές και φίλοι από την Γ΄ δημοτικού, στην πορεία όμως και με την παρότρυνση του προπονητή μου ασχολήθηκα σοβαρά.
Ποιες οι μέχρι τώρα επιτυχίες σου;
Όταν άρχισα να πηγαίνω σε αγώνες, οι επιτυχίες ερχόταν η μία πίσω από την άλλη. Άρχισα τότε να καταλαβαίνω ότι αυτό που κάνω είχε ένα σκοπό και βλέποντας το αποτέλεσμα κάθε φορά, έπαιρνα θάρρος και προσπαθούσα για κάτι καλύτερο στον επόμενο αγώνα. Σε κάθε διασυλλογικό αγώνα έπαιρνα και ένα μετάλλιο, ώσπου έφτασα να σημειώνω τον καλύτερο χρόνο σε όλη την Αν. Μακεδονία και Θράκη.
Η μεγαλύτερη συμμετοχή μου ήταν την χρονιά που μας πέρασε στους Πανελλήνιους αγώνες στο όπου αν και μικρότερη στην κατηγορία μου, είχα τον 4ο καλύτερο χρόνο.
Γιατί επιλέγεις το στίβο και όχι άλλο σπορ;
Ο στίβος μου ταιριάζει απόλυτα. Πιο μικρή δοκίμασα και ομαδικά αθλήματα αλλά στο στίβο βρήκα αυτό που ταιριάζει στο χαρακτήρα μου και στην ιδιοσυγκρασία μου. Μ’αρέσει το ατομικό στοιχείο που υπάρχει στο στίβο γιατί ότι κάνω, επιτυχία ή αποτυχία, εξαρτάται από μένα.
Πως ξεκίνησε η αγωνιστική χρονιά; Ποιοι είναι η φετινοί στόχοι σου;
Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με πάρα πολλή προπόνηση. Ξεκίνησε καλά γιατί απ’ τον πρώτο κιόλας αγώνα που έγινε στις Σέρρες έκανα έναν πολύ καλό χρόνο στα 60 μ., καλύτερο ρεκόρ στην κατηγορία μου για φέτος. Την επόμενη εβδομάδα ξαναέκανα στη Θεσ/νίκη νέο ρεκόρ με 8.11. Οι στόχοι είναι, οι άλλοι αγώνες που έρχονται να έχουν τέτοιες επιτυχίες. Φυσικά ο κύριος στόχος είναι οι Πανελλήνιοι όπου θα επιδιώξω να είμαι στην 1η τριάδα.
Πόσες φορές γuμνάζεσαι την εβδομάδα;
Γυμνάζομαι 6 μέρες την εβδομάδα, καθημερινά 2 ώρες με προπονητή τον κο Γιώργο Δαστερίδη.
Μπορείς να δεις τον εαυτό σου σε 2-3 χρόνια ή και περισσότερα, αθλητικά;
Θα συνεχίσεις τον αθλητισμό, πιστεύεις;
Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν μπορώ να δω τον εαυτό μου έξω απ’το στίβο και τα γήπεδα. Θέλω να συνεχίσω όσο μπορώ.
Τι λένε οι φίλοι σου για την ασχολία σου αυτή;
Κάθε φορά που ξεκινάω για κάποιον αγώνα, με ακολουθούν οι ευχές των φίλων μου και κάθε που επιστρέφω με ρωτάνε και μου λένε «μπράβο και μπράβο Μάρα». Πιστεύω ότι αυτό τα λέει όλα! Επίσης τελευταία οι επιτυχίες οι δικές μου και του Γιώργου έγιναν γνωστές και στο περιβάλλον του σχολείου όπου ο γυμνασιάρχης με το γυμναστή, μας συνεχάρησαν δημόσια μπροστά στους  καθηγητές και τους συμμαθητές μας. Αυτή η αναγνώριση με συγκίνησε πολύ και μου έδωσε θάρρος και δύναμη να συνεχίσω….
Τι λέει για τη Μάρα ο προπονητής της Γ. Δαστερίδης
Κύριο προσόν της Μάρας είναι η εκρηκτικότητα και η συχνότητα κίνησης.
Μετά από μία διετία πολυπλευρικής γύμνασης στην Ακαδημία του Εθνικού, την ανέλαβα προπονητικά από πέρυσι και προοδευτικά έχει εξειδικευτεί στο αγώνισμα της ταχύτητας. Τα αποτελέσματα ήταν από την αρχή εντυπωσιακά Την πρώτη χρονιά συμμετοχής στους Πανελληνίους αγώνες αν και αγωνιζόταν με μεγαλύτερες αθλήτριες κατάφερε να πάρει την 4η θέση στα 80μ. και να κάνει την καλλίτερη επίδοση στην από τις αθλήτριες της ηλικίας της. Την φετινή χρονιά κάνοντας εντυπωσιακό ξεκίνημα στον κλειστό στίβο έκανε την καλλίτερη επίδοση στην στα 60μ. Παγκορασίδων Α’ με 8.11 Στην ίδια προπονητική ομάδα των σπριντ, εκτός της Μάρας και του Γιώργου Σιταρίδη,  προπονούνται και άλλα ικανά αγόρια και κορίτσια. Όλοι  ανήκουν στην οικογένεια του Εθνικού, ο οποίος  βοηθάει του νεαρούς αυτούς αθλητές εξασφαλίζοντας τους χώρους άθλησης και παρέχοντας αθλητικό υλικό και επιστημονική καθοδήγηση σε καθημερινή βάση. Ξεκινώντας από το παράδειγμα και την πορεία του Γιώργου και της Μάρας αλλά και άλλων παλιότερων αθλητών αυτό που  έχουμε να πούμε στα νέα παιδιά, είναι ότι ο   αποτελεί προϋπόθεση  για μια ολοκληρωμένη και ισχυρή προσωπικότητα, συμβάλει στην σωματική και ψυχική και δεν ανταγωνίζεται αλλά αντιθέτως συμπληρώνει το σχολείο. Επίσης στους μικρούς μας φίλους που κάνουν όνειρα πρωταθλητισμού, έχουμε να τους πούμε ότι ο σύλλογος μας έχει όλη την επιστημονική επάρκεια να τους βοηθήσει στα όνειρα που κάνουν. Να μην ξεχνάμε ότι από το τμήμα στίβου του Εθνικού έχουν περάσει πολύ μεγάλοι αθλητές με διεθνή επιτυχία.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Η Μανάργια Μάρα γεννήθηκε το 1998 και έχει άλλα 2 αδέλφια. Είναι πολύ καλή μαθήτρια και πηγαίνει στο 1ο Γυμνάσιο Αλεξ/πολης . Με το στίβο ασχολήθηκε από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και στα πρώτα βήματά της την βοήθησε η μητέρα της, η Βάσω Βαγενά, η οποία είναι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και προπονήτρια στις ακαδημίες του τμήματος στίβου του Εθνικού.

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: