How to: Πώς θα πλύνεις σωστά το καπέλο σου; (video)

How to: Πώς θα πλύνεις σωστά το καπέλο σου; (video)

Το καλοκαίρι έρχεται και φεύγει τις τελευταίες μέρες, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας πτοεί. Κάποια στιγμή η θερμοκρασία θα κολλήσει για τα καλά στα «κόκκινα» και θα φορέσουμε όλα τα αγαπημένα μας αέρινα καλοκαιρινά ρούχα και αξεσουάρ. Και καλοκαίρι χωρίς ένα στυλάτο καπέλο, το οποίο θα μας κρατά προστατευμένες από τις ακτίνες του ήλιου και θα προστατεύει το χρώμα των μαλλιών μας, δε γίνεται.

Λίγο πριν ξεκινήσεις να το φοράς και να εντυπωσιάζεις με τις εμφανίσεις σου είναι μια καλή ευκαιρία να το φρεσκάρεις. Ειδικά αν το είχες τοποθετημένο και ανέγγιχτο όλο τον χρόνο σε κάποια θήκη, τώρα χρειάζεται οπωσδήποτε ένα καλό πλύσιμο. Όπως θα δεις και στο παρακάτω βίντεο, η διαδικασία είναι απλή.

Βάλε μέσα σε μια λεκάνη αρκετό κρύο νερό και κρεμοσάπουνο. Τοποθέτησε το καπέλο μέσα, ώστε να καλυφθεί όλο με το σαπουνόνερο και πάρε μια απαλή βούρτσα για να καθαρίσεις τυχόν λεκέδες. Έπειτα, άφησέ το να στεγνώσει σε σκιερό μέρος. Αυτή η μέθοδος συνιστάται μόνο σε βαμβακερά καπέλα.

Προσοχή! Μη χρησιμοποιήσεις αυτήν την τεχνική στην αυθεντική ψάθα, διότι θα χαλάσει το υλικό. Αν θέλεις να καθαρίσεις το ψάθινο καπέλο, βρέξε ελαφρά ένα καθαρό, λευκό πανί μικροϊνών και, στη συνέχεια, σκούπισε απαλά την επιφάνεια του καπέλου. Αν το καπέλο διαθέτει λεπτομέρειες, όπως μια κορδέλα, αφαίρεσε αυτά τα στοιχεία πριν το καθαρίσεις -αν είναι δυνατό- και ξέπλυνε ξεχωριστά.

Καλή επιτυχία!

Διάβασε ακόμα: Πριν αγοράσεις ένα ζευγάρι παπούτσια δες αν συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά…

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: