Honda: NT1100 αναγγέλλει μία New Touring εποχή το 2022

Πολλοί αναβάτες πλέον επιθυμούν επιδόσεις, συμπεριφορά, άνεση σε μεγάλες αποστάσεις και ένα πλήρες τεχνολογικό πακέτο, αλλά χωρίς απαραίτητα το image ή τις διαστάσεις μιας adventure μοτοσυκλέτας. Θέλουν μεν μία ξεκάθαρη touring επιλογή, αλλά με πλούσιο εξοπλισμό και σπορ χαρακτήρα – μια μοτοσυκλέτα δηλαδή που θα τους επιτρέπει τόσο τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη όσο και τα μεγάλα ταξίδια με συνεπιβάτη και αποσκευές.


2022 HONDA NT1100

Η νέα NT1100 είναι ακριβώς μια τέτοια μοτοσυκλέτα. Μια άνετη, ευέλικτη, απολαυστική New Touring μοτοσυκλέτα, σχεδιασμένη για όσους έχουν πολλές αναμνήσεις από αντίστοιχες παλαιότερες Honda, αλλά και για να προσελκύσει νεότερους αναβάτες που σκέφτονται την αναβάθμιση από ένα μεσαίας κατηγορίας μοντέλο. Χρησιμοποιώντας ως βάση το πλαίσιο και τον συναρπαστικό δικύλινδρο κινητήρα της CRF1100L AfricaTwin, εξασφαλίζει τις απαιτούμενες επιδόσεις. Εξοπλίζεται όμως και με χαρακτηριστικά που διευρύνουν την απήχηση του μοντέλου.

Διαθέσιμη σε 3 μοντέρνες αποχρώσεις – Matte IridiumGrey Metallic, Pearl Glare White και Graphite Black – η κομψή, διακριτική εμφάνιση συνδυάζεται με ιδιαίτερη αεροδυναμική απόδοση και θέση οδήγησης ιδανική για ξεκούραστα ταξίδια. Το ύψος της ζελατίνας ρυθμίζεται σε 5 θέσεις, ενώ συνεργάζεται με πάνω/κάτω εκτροπείς αέρα για την άριστη προστασία του αναβάτη. Την πρακτικότητα εγγυώνται οι μεγάλες, ενσωματωμένες βαλίτσες, τα θερμαινόμενα γκριπ, το κεντρικό σταντ, το cruise control, οι θύρες USB και ACC – όλα στάνταρ εξοπλισμός. Ο φωτισμός είναι full LED με φώτα ημέρας Daytime RunningLights για αυξημένη ορατότητα, φλας αυτόματης ακύρωσης και σύστημα Emergency Stop Signals. Το ύψος της σέλας είναι ιδιαίτερα πρακτικό στα 820mm.

Το ημίδιπλο ατσάλινο πλαίσιο προσφέρει ένα σχετικά κοντό μεταξόνιο και γρήγορη γεωμετρία, ενώ συνεργάζεται με υψηλών προδιαγραφών αναρτήσεις: Ανεστραμμένο πιρούνι 43mm της Showa (τύπου cartridge) και μονό αμορτισέρ πίσω. Οι διαδρομές τους είναι 150mm εμπρός/πίσω. Η προφόρτιση του πίσω ελατηρίου ρυθμίζεται υδραυλικά. Οι δύο δίσκοι 310mm εμπρός συνδυάζονται με 4-πίστονες ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες, ενώ τα ελαστικά είναι διαστάσεων 120/70-17 εμπρός και 180/55-17 πίσω.


2022 HONDA NT1100

Η NT1100 απολαμβάνει μια εντελώς επίπεδη καμπύλη ροπής μέσω του δυναμικού κινητήρα, που πέραν της ισχύος των 75kW (102 Ps) και της ροπής των 104Nmtorque έχει βελτιστοποιημένη εισαγωγή και εξαγωγή για απόλυτα ομαλές επιταχύνσεις και απολαυστικό ήχο στις χαμηλές στροφές. Οι επιδόσεις δεν επιτυγχάνοντας εις βάρος της κατανάλωσης καυσίμου, με την αυτονομία να φτάνει τα 400χλμ. μέσω του ρεζερβουάρ των 20,4 λίτρων.

Με τις πωλήσεις του μοναδικού κιβωτίου της Honda DualClutch Transmission (DCT) να έχουν ξεπεράσει τις 200.000, η προσφορά του ως προαιρετική επιλογή ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα της NT1100 καθώς προσφέρει είτε μηχανικές αλλαγές σχέσεων ή ομαλές αυτόματες για αυξημένη απόδοση.

Το εκτενές πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων της NT1100 περιλαμβάνει 3 στάνταρ προγράμματα οδήγησης(URBAN, RAIN και TOUR) και δύο customisable USERmodes, 3-επιπέδων Honda Selectable Torque Control(HSTC) και 3-επιπέδων Wheelie Control. Μια πλήρως έγχρωμη οθόνη αφής 6.5-ιντσών TFT προσφέρει δυνατότητες εξατομίκευσης των απεικονίσεων, AppleCarPlay®, Android Auto® και συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth®.

Με μία ευρεία λίστα εξοπλισμού και πολυεπίπεδη ευελιξία, πρακτικότητα και άνεση, η NT1100 προσφέρει μια νέα διάσταση στην εκτενή και πολυποίκιλη οικογένειαμοντέλων της Honda.

Honda: NT1100 αναγγέλλει μία New Touring εποχή το 2022 gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: