Honda και Sony δημιουργούν νέα εταιρία για ηλεκτρικά οχήματα

Επίσημα πλέον η Sony βρήκε τον μεγάλο συνεργάτη που αναζητούσε για να εισέλθει στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στο αξιόπιστο πρόσωπο της Honda. 

Το νέο μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει την ίδρυση νέα εταιρίας  μέσω της οποίας σχεδιάζουν να εμπλακούν στην από κοινού εξέλιξη και τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (EVs) και την εισαγωγή τους στην αγορά σε συνδυασμό με την παροχή υπηρεσιών κινητικότητας.

Η νέα αυτή εταιρία με την ονομασία «New Company», θα ξεκινήσει μέσα στο τρέχον έτος και προσβλέπει σε μεγάλα πράγματα καθώς θα στηριχθεί στην εμπειρία δύο εταιριών – κολοσσών. Από την μία η Honda διαθέτει την τεχνολογία κατασκευής αμαξωμάτων για οχήματα και την εμπειρία διαχείρισης υπηρεσιών μετά την πώληση (after sales), από την άλλη η Sony πρωτοπορεί στην ανάπτυξη και την εφαρμογή τεχνολογιών απεικόνισης, ανίχνευσης, τηλεπικοινωνιών, δικτύων και ψυχαγωγίας. Κοινός στόχος είναι η υλοποίηση μιας νέας γενιάς κινητικότητας και υπηρεσιών που θα είναι άμεσα συνυφασμένες με την ευχρηστία και το περιβάλλον καθώς θα συνεχίζουν να εξελίσσονται στο μέλλον.

Το πρώτο ηλεκτρικό τους όχημα το 2025
Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της νέας αυτής εταιρίας θα το δούμε το 2025, χωρίς να διευκρινίζεται εάν θα είναι sedan, SUV ή ένα μικρό όχημα πόλης. Η κοινοπραξία όμως ξεκαθαρίζει πως δεν θα δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις παραγωγής, αλλά θα χρησιμοποιηθούν οι ήδη υπάρχουσες της Honda. 

Σε αυτό το σημείο αξίζει να θυμηθούμε την απόπειρα της Sony για την δημιουργία ηλεκτρικού με το όνομα Vision– S το οποίο είχε λάβει εξαιρετικές κριτικές ως πρωτότυπο και εντυπωσίασε με τον απομακρυσμένο έλεγχο του.

Honda και Sony δημιουργούν νέα εταιρία για ηλεκτρικά οχήματα gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: