Hλεία: Έκαψαν το αυτοκίνητο μάρτυρα στην υπόθεση αναδάσωσης δάσους που δεν κάηκε ποτέ

Hλεία: Έκαψαν το αυτοκίνητο μάρτυρα στην υπόθεση αναδάσωσης δάσους που δεν κάηκε ποτέ

Εμπρηστική επίθεση από ανθρώπους της νύχτας δέχθηκε στο σπίτι του, στη Δίβρη Ηλείας, ο γιατρός και πρόεδρος του τοπικού Πνευματικού Κέντρου Σωτήρης Σωτηρόπουλος, ο οποίος προ ημερών κατέθεσε στην Εισαγγελία του Πύργου σημαντικά στοιχεία για το σκάνδαλο της αναδάσωσης -των 4 εκατομμυρίων - του ελατοδάσους σε Δίβρη, Τσιπιανά, Κρυόβρυση και Αστρά, το οποίο ουδέποτε κάηκε από , όπως αποκάλυψε σε ρεπορτάζ η «Κ.Ε.».

Οι άγνωστοι δράστες πήδησαν το μαντρότοιχο ύψους 2,5 μέτρων του Πνευματικού Κέντρου, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Δίβρης, και επιχείρησαν να κάψουν το αυτοκίνητο του κ. Σωτηρόπουλου, τοποθετώντας κάτω από αυτό ένα πλαστικό δοχείο με . Ο θόρυβος όμως της έκρηξης από το δοχείο και από το λάστιχο του αυτοκινήτου που έσκασε ξύπνησε έναν περίοικο, ο οποίος με κίνδυνο της ζωής του έσβησε τη και ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν στην «Ε» ότι λίγο πριν από το συμβάν είδαν να κινούνται στην περιοχή δύο περίεργα αυτοκίνητα.

«Ο κακόβουλος μεταμεσονύκτιος εμπρησμός του άριστα φυλασσόμενου αυτοκινήτου μου με ένα πεντόλιτρο βενζίνης δεν είναι απλή ενέργεια. Είναι μια μεθοδευμένη μικρή τρομοκρατική πράξη, που είχε προφανή στόχο να φιμώσει τη φωνή μου ως ενεργού πολίτη. Από μεγάλη τύχη και χάρη στην αυτοθυσία ενός ανθρώπου, που με κίνδυνο της ζωής του έσβησε το φλεγόμενο όχημα, γλίτωσαν στο παρά πέντε από το παρανάλωμα του πυρός το Πνευματικό Κέντρο Δίβρης, με τη βιβλιοθήκη των 10.000 τόμων βιβλίων, ο παραδοσιακός ξενώνας και τα παρακείμενα σπίτια.

»Περιμένω και ελπίζω ότι η Αστυνομία Ηλείας και η Πυροσβεστική Αρχ. Ολυμπίας (που ομολογουμένως έσπευσαν και έδρασαν αστραπιαίως) να βρουν τους εγκληματίες δράστες. Επιπροσθέτως δε συνδυάζω και το γεγονός ότι προ ολίγων ημερών ο εισαγγελέας Πύργου με κάλεσε να καταθέσω την άποψή μου πάνω στην αποκαλυφθείσα από την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» σκανδαλώδη υπόθεση των 4 εκατομμυρίων ευρώ για αναδάσωση του ελατοδάσους της Λαμπείας, που δεν κάηκε ποτέ…» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Σωτηρόπουλος.

Οπως είχε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ η «Κ.Ε.» σε μια περιοχή που ποτέ δεν έχει καεί η πολιτεία έδωσε σε ιδιώτη -μέσω του Δασαρχείου Πύργου- περίπου 4 εκατ. ευρώ για την αναδάσωση και την αποκατάσταση ενός δάσους που δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Πηγή: enet

Hλεία: Έκαψαν το αυτοκίνητο μάρτυρα στην υπόθεση αναδάσωσης δάσους που δεν κάηκε ποτέ

xespao

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: