Hitachi Maxell: Αναπτύσσει νέα τεχνολογία για μπαταρίες με μεγαλύτερη αυτονομία!

Hitachi Maxell: Αναπτύσσει νέα τεχνολογία για μπαταρίες με μεγαλύτερη αυτονομία!

Πως θα σας φαινόταν αν υπήρχε μια μπαταρία χωρητικότητας 3200mAh που θα είχε το ίδιο μέγεθος με μια μπαταρία των 2000mAh;

Ίσως να αποτελούσε την ιδανική λύση για όλους μας και πράγματι αυτό μπορεί να συμβεί, καθώς η Hitachi Maxell έχει αναπτύξει μια καινούργια τεχνολογία μπαταρίας που δίνει 60% παραπάνω ενέργεια στο ίδιο μέγεθος. ενώ επίσης εκτός από την 60% παραπάνω χωρητικότητα, η νέα αυτή τεχνολογίας της Hitachi Μaxell, λέγεται ότι επιβραδύνει την υποβάθμιση της μπαταρίας με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της.

H Hitachi Maxell κατάφερε λοιπόν μέσω προσεκτικής παρατήρησης να προσδιορίσει ποσοτικά την κατανομή αντιδράσεων των ιόντων λιθίου μέσα στην μπαταρία σε πραγματικό χρόνο και έτσι η εταιρία κατόρθωσε να δημιουργήσει μια μπαταρία με δομή ικανή να ελαττώσει την στασιμότητα των ιόντων λιθίου, επιδιώκοντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και μεγαλύτερη χωρητικότητα στο ίδιο μέγεθος.

Τι μπορεί να σημαίνουν τώρα όλα αυτά για τον καταναλωτή; Γνωρίζουμε για παράδειγμα πως οι Full HD οθόνες και οι τετραπύρηνοι επεξεργαστές που ενσωματώνουν πολλές mobile συσκευές, είναι τα πιο ενεργοβόρα εξαρτήματα μιας τέτοιας συσκευής καταναλώνοντας μεγάλα ποσοστά ενέργειας. Έτσι λοιπόν οι κατασκευαστές έχουν δύο μόνο επιλογές: Είτε να θυσιάσουν το μέγεθος της μπαταρίας για το πάχος και το μέγεθος της συσκευής ή να ακολουθήσουν την αντίστροφη τακτική.

Με την τεχνολογία της Hitachi Maxell, ίσως να μην υπάρχει πια αυτό το δίλημμα, αφού θα δίνεται η δυνατότητα στους κατασκευαστές να φτιάχνουν μικρά σε μέγεθος και πάχος τηλέφωνα, χωρίς να θυσιάζεται η διάρκεια της μπαταρίας τους. Το ευχάριστο είναι πως αυτή η τεχνολογία ήδη υπάρχει και δεν είναι μόνο στα χαρτιά αλλά ακόμη δεν υπάρχει εμπορικό προϊόν. Ίσως το δούμε στο κοντινό μέλλον, μια τέτοια υλοποίηση από κάποια εταιρεία.

[ Via ]

Hitachi Maxell: Αναπτύσσει νέα τεχνολογία για μπαταρίες με μεγαλύτερη αυτονομία!

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: