HI-FI ακουστική τελειότητα στα νέα Peugeot 308 με την υπογραφή της Focal

Για περισσότερα από 40 χρόνια, η Focal εδραιώθηκε ως μάρκα-σημείο αναφοράς στην κατασκευή ηχείων υψηλής πιστότητας για το σπίτι, οθόνες για studio ηχογράφησης, ακουστικά κεφαλής και οπτικοακουστικά συστήματα για αυτοκίνητα και πλοία. Η PEUGEOT ζήτησε από την ομάδα της FOCAL να χρησιμοποιήσει τη γνώση της, σχετικά με την ακουστική, αλλά και την ανάπτυξη και έρευνά της όσον αφορά τα τελευταία βήματα της ηχητικής καινοτομίας.

Η συνεργασία των δύο εταιριών  ξεκίνησε το 2014 για τα concept cars. Στη συνέχεια η Focal άρχισε να ασχολείται και με αυτοκίνητα παραγωγής της μάρκας όπως τα 2008, τα 3008, τα 5008, τα 508 και τα 508 SW.

Η γαλλική κατασκευαστική φιλοσοφία, η υψηλή τεχνολογία και η καινοτομία συνδέουν την Peugeot και την Focal .Οι δύο εταιρείες μοιράζονται την ίδια επιθυμία να προσφέρουν έντονες αισθήσεις, βελτιωμένη απόδοση και σπάνια συναισθήματα-την απόλαυση να ακούς μουσική οδηγώντας, χάρη στην υψηλής ποιότητας εγκατάσταση, η οποία έχει ενσωματωθεί τέλεια στο αυτοκίνητο.

Οι ομάδες της PEUGEOT και της FOCAL συνεργάστηκαν για να ορίσουν την τοποθεσία του κάθε ηχείου, με σκοπό να προσφέρουν σε όλους τους επιβάτες μία εξαιρετική εμπειρία ήχου. Οι ομάδες διεξήγαγαν μία μελέτη στρατηγικών σημείων (να προσδιοριστούν θέματα όπως οι πόρτες, οι γρίλιες, η διακόσμηση, το γυάλισμα), έτσι ώστε η απόδοση να είναι εγγυημένη στην καμπίνα του επιβάτη. Τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη σχετικά με τη δομή του τμήματος του χώρου αποσκευών, όπου φιλοξενείται το subwoofer. Ο ήχος είναι ακριβής και σταθερός μέσα στην καμπίνα, οι φωνές καθαρές και λεπτομερείς και το μπάσο βαθύ.

Το νέο σύστημα FOCAL Premium Hi-Fi εφοδιάζει σήμερα το νέο Peugeot 308 που έχει την πιο αξιόπιστη ακουστική υψηλής ευκρίνειας. Ενσωματωμένο τέλεια στο PEUGEOT i-cockpit  προφέρει μία μοναδική ηχητική εμπειρία, συνδυάζοντας την απόλαυση του απολύτως καθαρού ήχου με την οδήγηση υψηλής πιστότητας.

Τα μυστικά της ακουστικής τεχνολογίας στο εσωτερικό του νέου PEUGEOT 308

Το premium Hi-FI της FOCAL στο νέο PEUGEOT 308 αποτελείται από 10 ηχεία με εξαιρετική τεχνολογία:

  • 4 TNF αλουμινίου ανεστραμμένου κώνου
  • 4 woofers/μεσαίων συχνοτήτων με μεμβράνη από polyglass διαμέτρου16.5 εκ. αναρτώμενα σε TMD (Turned Mass Dumper)
  • 1 ηχείο κεντρικού καναλιού από polyglass
  • 1 Power Flower ηχείο τριπλής περιέλιξης χαμηλών συχνοτήτων

Είναι συνδεδεμένα με ένα νέο ενισχυτή 12 κατευθύνσεων, 690W που υποστηρίζεται από τις διαδικασίες ψηφιακής υποστήριξης ήχου ARKAMYS.

Μεγάφωνα ανεστραμμένου κώνου από TNF αλουμίνιο

Δημιούργημα της Focal, τα  μεγάφωνα ανεστραμμένου κώνου δεν σταμάτησαν ποτέ να εξελίσσονται από τη δημιουργία τους. Το βασικό τους πλεονέκτημα, εκτός της χαμηλής κατευθυντικότητας του ήχου, βασίζεται στη μικρής διαμέτρου περιέλιξης (η οποία του προσδίδει πολύ χαμηλό βάρος με καλύτερη επιτάχυνση), ενσωματωμένης στο σταθερό κώνο. Όσον αφορά στο  μπάσο, η ειδικότητα της Focal είναι να δουλεύει απ’ ευθείας στην εκπομπή του ήχου, οπότε στα μηχανικά χαρακτηριστικά των υλικών.

Turned Mass Dumper

Μία ακόμη καινοτομία της Focal ήταν η απόσβεση του ήχου της ανάρτησης, μέσω του Turned Mass Dumper. Οι ομάδες της Focal δημιούργησαν ένα εργαλείο προσομοίωσης, ώστε να οπτικοποιήσουν τη δυναμική συμπεριφορά της ανάρτησης που επιβεβαιώνει τη σύνδεση του κώνου με το κύπελο και αποκαλύπτει όσα πρέπει να απαντηθούν στο μέλλον. Η Focal βρήκε μια πρωτοποριακή απάντηση, μέσω μιας τεχνική που χρησιμοποιείται σε αντισεισμικά συστήματα για ουρανοξύστες, η οποία χρησιμοποιείται επίσης στις αναρτήσεις των αγωνιστικών αυτοκινήτων! Αυτή είναι η τεχνική “Tuned Mass Damper”: ένα σύστημα αντίβαρου για την εξάλειψη της ταλάντωσης των ηχείων.

Power Flower ηχείο τριπλής περιέλιξης χαμηλών συχνοτήτων

Η τεχνολογία Power Flower είναι άλλο ένα ισχυρό στοιχείο συνδεδεμένο με τη Focal. Το Power Flower προέρχεται από τα μεγάφωνα Utopia με τις μοναδικές τους τεχνολογίες.

Με τα χρόνια, αυτό το σύστημα έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας και το αποτέλεσμα είναι τα σταθερά μπάσα ακόμη και σε συνθήκες μεγάλης ηχητικής πίεσης.

Οι διαδικασίες ψηφιακής υποστήριξης του ήχου από την εταιρεία ARKAMYS συμπληρώνει την ηχητική υπογραφή της FOCAL, με εκατοντάδες ώρες δοκιμών να έχουν πραγματοποιηθεί από τους ειδικούς σε πραγματικές συνθήκες ταξιδιού, ώστε ανεξαρτήτως διαδρομής  να προσφέρει άριστα αποτελέσματα.

 

 

HI-FI ακουστική τελειότητα στα νέα Peugeot 308 με την υπογραφή της Focal gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: