Hellenic Steel: Προς πτώχευση και οριστικό λουκέτο

Συμμάχους στην προσπάθειά τους για αναστολή της διαδικασίας πτώχευσης της «Hellenic Steel» αναζητούν -μεταξύ υπουργών και εκπροσώπων παραγωγικών και συνδικαλιστικών φορέων- οι 34 εναπομείναντες εργαζόμενοι στην άλλοτε κραταιά χαλυβουργία της Θεσσαλονίκης, μετά και από την κήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση των παγίων της ώς άγονου.

Σε αυτό το πλαίσιο, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, ζητώντας του να παρέμβει, ενώ αντίστοιχες επαφές θα επιδιώξουν με τον Ιταλό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη (σ.σ. βασικός μέτοχος της εταιρείας είναι η ιταλική ILVA), με την επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην πόλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, καθώς και με την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

Τα παραπάνω δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Ελληνικής Εταιρείας Χάλυβος (Hellenic Steel), Παναγιώτης Χατζάκος. Ο ίδιος επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι είναι κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο της πτώχευσης -για την οποία οι μέτοχοι έχουν ήδη καταθέσει αίτηση στα αρμόδια δικαστήρια- καθώς τυχόν επαλήθευση αυτού του σεναρίου θα σημάνει αμετάκλητα τους τίτλους τέλους για τη βιομηχανία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: