Happy Together: Τρόποι για να περνάτε καλά με τον σύντροφό σου

Οι υγιείς και ευτυχισμένες σχέσεις είναι η βάση για την ευτυχία κάθε ανθρώπου. Πως μπορούμε, όμως, να εξασφαλίσουμε ότι μια μακροχρόνια σχέση θα παραμείνει ουσιαστική;

Ξεκινήστε από τον εαυτό σας: Η σχέση μας με τον εαυτό μας είναι ίσως η πιο σημαντική αφού όχι μόνο μας κάνει ευτυχισμένους όταν είναι υγιής αλλά επηρεάζει θετικά και τις σχέσεις που έχουμε με τους άλλους ανθρώπους.

Ανακαλύψτε την τέχνη της σωστής επικοινωνίας: Δεν χρειάζεται να είστε έξυπνη ή να λέτε πάντα τα σωστά πράγματα. Η ειλικρίνεια, η συμπαράσταση και το ενδιαφέρον που δείχνουμε στους άλλους είναι αρκετά για να κάνετε μια ουσιαστική σχέση. Διαβάστε παρακάτω.

Να είστε προσιτή: Μια υγιής σχέση βασίζεται στην οικειότητα, για αυτό μην φοβηθείτε να μοιραστείτε τους φόβους σας, τα συναισθήματά σας και τα όνειρά σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μια σχέση και να την κάνετε πιο ουσιαστική.

Να δέχεστε τους άλλους ακόμα κι όταν διαφωνείτε: Δεν συμφωνούμε σε όλα με τους φίλους μας ή με τον σύντροφό μας. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν ταιριάζετε ή ότι η σχέση σας είναι επιφανειακή. Μάθετε να δέχεστε τους άλλους έτσι όπως είναι και να αξιολογείτε σωστά τις καταστάσεις και τις απόψεις.

Να είστε αισιόδοξες: Μοιραστείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα τόσο τις καλές όσο και τις κακές στιγμές. Μάθετε να είστε, όμως, αισιόδοξη έτσι ώστε να δημιουργήσετε γύρω σας ένα φιλικό περιβάλλον που θα σας δίνει σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Μάθετε να δίνετε: Μην συγκρίνετε, μην ΄μετράτε’ και μην περιμένετε ανταπόδοση. Είναι προτιμότερο να εστιάσετε σε αυτά που μπορείτε να δώσετε εσείς σε μια σχέση και όχι σε αυτά που μπορείτε να πάρετε.

Να έχετε χρόνο: Βρείτε χρόνο για τους φίλους σας ή τον σύντροφό σας. Οι στιγμές που μοιραζόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα μας φέρνουν πιο κοντά και μας δίνουν την ευτυχία που τόσο πολύ αναζητάμε.

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: