H Ζωζώ Σαπουντζάκη είναι το style icon της καρδιάς μας

Διάβασε ακόμη:

Η Ζωζώ είναι το απόλυτο showgirl. Ήταν η γυναίκα αυτή που φορούσε τα εντυπωσιακά υπέρλαμπρα κοστούμια επί σκηνής, με τα φτερά και ψηλά τακούνια και η οποία με τις χορευτικές της κινήσεις, το μπρίο και την απελευθερωμένη διάθεσή της τραβούσε όλα τα βλέμματα επάνω της και κατάφερνε να διασκεδάζει το κοινό της.

 

Η «βασίλισσα της νύχτας», έχοντας ζήσει στις χρυσές εποχές του ελληνικού κινηματογράφου είχε πάντα ως βασικό κανόνα ζωής να αισθάνεται καλά, άρα και να δείχνει πάντα λαμπερή. Εξ” ού και η προσοχή που έδινε πάντα στα outfits της. Η Ζωζώ πάντα έκανε προσεγμένες εμφανίσεις και μέχρι και σήμερα ό,τι φοράει εκπροσωπεί την ίδια σαν προσωπικότητά αλλά και την προσωπική της αισθητική.

Δες ακόμη:

Έχοντας ζήσει σε εποχές που η μόδα είχε μια πιο απελευθερωτική διάθεση με την οποία αντιμετώπιζαν οι γυναίκες τις εμφανίσεις αλλά και το ίδιο το στιλ τους (σ.σ. 1970), αλλά και ξεκινώντας μια καριέρα στον κινηματογράφο, η Ζωζώ συχνά ενέδιδε στις τάσεις της εποχής, τις οποίες όμως υποστήριζε απόλυτα. Αν την έβλεπες, λοιπόν, να φοράει τα χαρακτηριστικά μίνι του ’70 και τα εκπληκτικά cut-out φορέματα με τις ψηλές μπότες με χαμηλό τακούνι τότε ήξερες ότι φοράει ρούχα που θεωρούνται trendy για την εποχή, τα οποία ταυτόχρονα όμως ταυτίζονταν με το στιλ της Ζωζώς.

Είχε ένα μοναδικό τρόπο ό,τι φορούσε να το κάνει δικό της κι αυτό ισχύει και σήμερα, είτε γιορτάζει τα 86ά γενέθλιά της και φοράει τουαλέτες με παγιέτες και έντονο σκίσιμο στο πόδι (signature outfit της Ζωζώς) το οποίο ακόμη κι αν δεν θεωρείς «κομψό» ή «stylish» μπορείς να δικαιολογήσεις, γιατί το φοράει η συγκεκριμένη γυναίκα. Ένα τέτοιο ρούχο είναι μέρος του signature style της κι αυτό από τη στιγμή που μπορεί κανείς να πει «α, αυτό το look είναι πολύ Ζωζώ», τότε σημαίνει ότι το στιλ της έχει αντίκτυπο.

Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να στεφθεί το style icon της καρδιάς μας. Παρακάτω 4 ακόμα λόγοι που το στιλ της θεωρείται iconic.

Αγαπάει τις bold αποχρώσεις γούνας

NDP Photo Agency

Αν και δεν στηρίζουμε το γεγονός ότι οι γούνες που φοράει μάλλον είναι αληθινές, οι γούνες για τη Ζωζώ είναι ό,τι για εμάς το τζιν παντελόνι. Ένα ρούχο που υπάρχει πάντα στην ντουλάπα μας. Τι μας προκαλεί εντύπωση όμως; Το ότι μπορεί να υποστηρίξει ακόμα και τις πιο bold αποχρώσεις γούνας. Η Ζωζώ πάντα χρησιμοποιεί τη γούνα για να προσφέρει το στοιχείο του glam και της πολυτέλειας στις πιο επίσημες εμφανίσεις της και η αλήθεια είναι ότι πάντα περιμένουμε να δούμε τι χρώμα γούνα επέλεξε κάθε φορά να φορέσει όταν κάνει μια δημόσια εμφάνιση.

Δεν φοβάται το «bling»

NDP Photo Agency

H Ζωζώ Σαπουντζάκη έζησε σε μια περίοδο της κοινωνίας όπου οι γυναίκες έπρεπε να κάνουν πάντα προσεγμένες εμφανίσεις. Έπρεπε να είναι πάντα βαμμένες, να έχουν χτενίσει τα μαλλιά τους και να έχουν επιλέξει ένα outfit το οποίο θα αποδείξει ότι είναι καλοντυμένες. Αυτό ίσχυε και για τα βραδινά τους looks τα οποία σε αντίθεση με τη σημερινή σύγχρονη γυναίκα, δεν απαρτίζονταν από ένα τζιν παντελόνι, αλλά από ένα εντυπωσιακό φόρεμα που το χαρακτήριζε η λάμψη και το glam. Όλες τις εμφανίσεις ακόμα και σήμερα, λοιπόν, έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Πρέπει να έχουν αυτό το «wow factor» το οποίο θα προκαλέσει θαυμασμό, θα γυρίσει κεφάλια, θα έχει «bling». Αν και η λογική αυτή μπορεί να απέχει αρκετά από τον τρόπο που αντιμετωπίζει το στιλ της μια γυναίκα σήμερα, μπορούμε να παραδεχτούμε ότι μας αρέσει και λίγο. Θυμάσαι τις εποχές εκείνες που ντυνόσουν «καλά» για να βγεις το Σαββατόβραδο στο κλαμπ; Ωραίες εποχές.

Ξέρει να αναδεικνύει τα καλά σημεία του σώματός της

NDP Photo Agency

Το να γνωρίζεις το σώμα σου και τι σου ταιριάζει είναι κάτι που κάθε γυναίκα ή άνδρας οφείλει να γνωρίζει. Αυτό θα βελτιώσει και το στιλ του καθενός/καθεμίας από εμάς, γιατί το να ξέρεις τι σου ταιριάζει και ποια είναι τα καλύτερα σημεία του σώματός σου, αυτό θα σε βοηθήσει να χτίσεις και την καταλληλότερη για εσένα γκαρνταρόμπα. Η Ζωζώ, λοιπόν, το γνωρίζει αυτό. Ξέρει για παράδειγμα, ότι έχει ωραία πόδια και δεν παραλείπει να τα δείχνει με την πρώτη ευκαιρία. Το να αναγνωρίζεις τι είναι ωραίο πάνω σου και να το αναδεικνύεις μέσω των outfits σου θα σου προσφέρει και πιο καλοντυμένες εμφανίσεις.

Έχει βρει τη «στολή» της

NDP Photo Agency

Πέρα από τα πιο glamorous looks της, η Ζωζώ Σαπουντζάκη έχει βρει και την ενδυματολογική φόρμουλα που ξέρει ότι της ταιριάζει, της προσφέρει μια stylish εμφάνιση και την οποία μπορεί σε οποιαδήποτε περίπτωση να υποστηρίξει. Με λίγα λόγια, έχει βρει την στολή της. Συνήθως αυτή η «φόρμουλα» αποτελείται από ένα σακάκι σε ουδέτερες αποχρώσεις και μια μαύρη παντελόνα. Όχι κάτι το πρωτοποριακό σαν σύνολο, στα μέτρα της όμως και σίγουρα διαχρονικό και κομψό. Αυτά δεν είναι στοιχεία που όλες οι γυναίκες αναζητάμε (ή τουλάχιστον θα έπρεπε) από τις εμφανίσεις μας;

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: