H τρελή ιστορία με το υπερεξελιγμένο ρομπότ των Ρώσων που αποδείχτηκε… άνθρωπος

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ρωσίας κάλυψε πρόσφατα μια έκθεση τεχνολογίας της χώρας και τα βλέμματα όλων έπεσαν σε ένα ρομπότ με ανατριχιαστικά αληθοφανή ανθρώπινα χαρακτηριστικά!

Το Russia 24 παρουσίασε τον Boris, ένα υπερεξελιγμένο ρομπότ που χόρευε δίπλα στους παρουσιαστές και ο εκφωνητής αποκάλυπτε πως «έχει ήδη μάθει να χορεύει και δεν είναι καθόλου κακός», όπως μας είπε ο Guardian κάνοντας τη μετάφραση.

Ο Boris, «το πιο σύγχρονο ρομπότ της χώρας», όπως τον προλόγιζε το κανάλι, συνομιλούσε αβίαστα με τον κόσμο της έκθεσης και έλεγε μάλιστα πως «ξέρω καλά μαθηματικά, αλλά θέλω επίσης να μάθω να ζωγραφίζω». Ακόμα και συνέντευξη του πήραν σε στούντιο, όπου και πάλι οι κινήσεις του έμοιαζαν τόσο ανθρώπινες που προβλημάτισαν πολλούς με τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας.

Άλλοι πάλι, πιο καχύποπτοι, άρχισαν να το ψάχνουν το πράγμα, καθώς αν ήταν αληθινό, τότε μιλάμε για τεράστια επανάσταση στη ρομποτική και πελώριο άλμα της τεχνολογίας. Η ρωσική ιστοσελίδα TJournal ερεύνησε το θέμα, καθώς αναρωτήθηκε ευλόγως «πώς κατάφεραν οι ρώσοι επιστήμονες να ολοκληρώσουν το ρομπότ τόσο γρήγορα, χωρίς να έχουν δημοσιεύσει μάλιστα κανένα ενδιάμεσο αποτέλεσμα;».

Και αποδείχθηκε πως ο λόγος που έμοιαζε τόσο ανθρώπινος ο Boris δεν ήταν άλλος από το απλό γεγονός πως ήταν πράγματι άνθρωπος με στολή ρομπότ! Οι κοντινές φωτογραφίες του έπιασαν βλέπετε αυτόν τον… εξόχως ανθρώπινο λαιμό του.

Το TJournal ανακάλυψε πως η στολή είναι υπαρκτή και πανάκριβη (Ρομπότ Alyosha τη λένε) και τη φτιάχνει μια εταιρία ονόματι Show Robots.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της έκθεσης δήλωσε στο BBC ότι αυτοί ποτέ δεν είπαν τίποτα άλλο παρά ότι ο Boris ήταν ένας άνθρωπος μέσα σε μια πολύ ακριβή στολή. Γιατί τον χαρακτήρισε «εξελιγμένο ρομπότ» το κρατικό δίκτυο της Ρωσίας δεν είναι ξεκάθαρο, καθώς δεν έχει απαντήσει ακόμα στις καταγγελίες. Και πιθανότατα δεν θα το κάνει…

Απίστευτο κι όμως αληθινό…

(?)

texnologia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: