H σοφιστικέ πλευρά των 80s μόλις παρουσιάστηκε στο Haute Couture catwalk της Chanel S/S 2019

To Grand Palais του Παρισίου ήταν το ιδανικό μέρος για να φιλοξενήσει το πρόσφατο fashion show Υψηλής Ραπτικής του Οίκου Chanel. H πέτρινη σκάλα, τα γλυπτά, τα λουλούδια, η λίμνη, όλα απέπνεαν μία αίσθηση χλιδής που συναντούσες στην Ιταλική Ριβιέρα τη δεκαετία του 1980 και η δημιουργίες του Karl Lagerfeld θα ήταν υπέροχα εναρμονισμένες με εκείνο τον σκηνικό. Μπορεί ο ίδιος να μην βγήκε -για πρώτη φορά στα χρονικά- στο τέλος της επίδειξης να χαιρετήσει τον κόσμο, λόγω κούρασης, αλλά το κοινό αποθέωσε με την ίδια θέρμη και το δεξί του χέρι, την studio director του Virginie Viard η οποία συνοδευόταν από το μοντέλο Vittoria Ceretti, την κοπέλα που φορούσε το νυφικό-μαγιό.

Στην collection, που ενώ ήταν γεμάτη 80s αναφορές δεν έχανε την «καθαρή» αισθητική της, ξεχωρίσαμε τα φορέματα που ντύνουν το σώμα σαν να είναι κούκλα από πορσελάνη: άκαμπτα αλλά εύθραυστα, διακοσμημένα από μικροσκοπικά λουλούδια τόσο λεπτά που μοιάζουν με γυάλινα. Φορέματα σε ίσια γραμμή, με μεγάλα χρυσά κουμπιά και τονισμένους ώμους, τα οποία κυμαίνονταν σε μία παστέλ χρωματική παλέτα με τις αποχρώσεις του ροζ, του σιέλ, του μοβ και του κίτρινου να πρωταγωνιστούν.

Τα εμβληματικά ταγιέρ του γαλλικού Οίκου παρουσιάστηκαν με πιο μακριές φούστες και τα balloon dresses έδιναν μία ρομαντική νότα σε αυτό το party που εξελισσόταν δίπλα στο νερό. Μία συλλογή που χωρίς να είναι «θορυβώδης» κατάφερνε να είναι εντυπωσιακή και να μας κάνει να εκτιμήσουμε την αληθινή ομορφιά… τόσο στη ζωή όσο και στην μόδα.
Δες επίσης: O Oίκος Dior μας ανοίγει την πόρτα σε ένα τσίρκο… Yψηλής Ραπτικής

H σοφιστικέ πλευρά των 80s μόλις παρουσιάστηκε στο Haute Couture catwalk της Chanel S/S 2019Θα σε κάνουμε βασίλισσα. Ακολούθησέ μας στο Instagram!

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: