H SEAT στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης-Ποιο θα είναι το όνομα του νέου SUV

Το όνομα του νέου SUV της SEAT θα είναι Alboran, Aranda, Avila ή Tarraco

Από σήμερα και μέχρι τις 25η Σεπτεμβρίου, το κοινό θα μπορεί να ψηφίσει για το  αγαπημένο του υποψήφιο όνομα του νέου SUV. Το όνομα  θα αποκαλυφθεί πριν από τις 15 Οκτωβρίου. Από σήμερα και μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, όποιος επιθυμεί να ψηφίσει το υποψήφιο όνομα της προτίμησης του μπορεί να το κάνει μέσω των ιστοσελίδων seat.es/buscanombre ή seat.com/seekingname. Το όνομα που θα λάβει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων θα είναι και το νικητήριο.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η Seat παρουσίασε το νέο Arona, το CUPRA R και το Amazon Alexa. Ωστόσο αυτό που μονοπώλησε ανάμεσα στους εκπροσώπους του ειδικού τύπου που βρέθηκαν στη συνέντευξη ήταν το όνομα του νέου SUV. Μία από αυτές τις τέσσερις ισπανικές τοποθεσίες (Alboran, Aranda, Avila ή Tarraco)  θα είναι το τελικό όνομα του νέου SUV της SEAT, το οποίο θα λανσαριστεί το 2018.

Ο Πρόεδρος της SEAT Luca de Meo αναφέρθηκε τόσο στο νέο SUV όσο και στα νέα μοντέλα της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Αναφερόμενος στα τέσσερα υποψήφια ονόματα και στην εξαιρετική ανταπόκριση του κόσμου στη πρωτοβουλία της εταιρίας, ο Πρόεδρος της SEAT Luca de Meo επεσήμανε κατά την παρουσίασή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ότι «τα υποψήφια ονόματα Alboran, Aranda, Avila και Tarraco έχουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να γίνουν ένα ακόμα από τα εμβλήματα της SEAT. Το project σημείωσε σαφή επιτυχία και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ξανά για τη συνεργασία τους περισσότερους από 133.000 φίλους μας σε 106 χώρες. Το μόνο που μένει τώρα είναι το τελικό στάδιο και  έτσι ενθαρρύνουμε όλους να συμμετάσχουν στην τελική ψηφοφορία».

Alboran: Η θάλασσα του Alboran είναι το δυτικότερο μέρος της Μεσογείου. Ο σημαντικότερος οδηγός του υδρολογικού κύκλου της  δυτικής Μεσογείου, είναι το σπίτι για τη μεγαλύτερη ποικιλία υδάτινων ειδών στις θάλασσες της Ευρώπης.

Aranda: μια πόλη με περισσότερους από 32.000 κατοίκους στην επαρχία Burgos, που βρίσκεται στη περιοχή της Καστίλλης και Λεόν και πρωτεύουσα του νομού Ribera del Duero, γνωστού για την παραγωγή κρασιού.

Avila: μια πόλη στην περιοχή της Καστίλλη και Λεόν, στα 1.131 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι η υψηλότερη πρωτεύουσα της επαρχίας στην Ισπανία. Ο τοίχος που περιβάλλει την παλιά πόλη είναι το σύμβολο της.

Tarraco: είναι το όνομα πρώην ρωμαϊκής πόλης, μιας από τις σημαντικότερες της αρχαίας Ισπανίας, η οποία σήμερα είναι η Tarragona. Τα αρχαιολογικά της μνημεία μπήκαν στο κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 2000.

Μετά την επιλογή των τεσσάρων φιναλίστ, το όνομα του νέου SUV της SEAT θα ανακοινωθεί πριν από τις 15 Οκτωβρίου. Με αυτό τον τρόπο, το νέο SUV θα είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της μάρκας που το όνομα του επιλέγεται με την ψήφο του κοινού. Το τρίτο SUV της SEAT θα ενταχθεί στο κατάλογο των 13 μοντέλων που έχουν όνομα από την ισπανική γεωγραφία, από τότε που η μάρκα λάνσαρε το Ronda το 1982 μέχρι το πιο πρόσφατο μοντέλο της γκάμας, το Arona.

Τα νέα μοντέλα της Seat στην έκθεση της Φρανκφούρτης

Στο  Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η SEAT ανακοίνωσε πως θα είναι η πρώτη μεταξύ όλων των κατασκευαστών αυτοκινήτων στην Ευρώπη που θα έχει στη γκάμα της οχήματα με ενσωματωμένη τη διαδραστική φωνητική υπηρεσία Amazon Alexa που δημιουργήθηκε από τον αμερικανικό κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon. Η διαδραστική φωνητική υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στα τέλη του τρέχοντος έτους στα μοντέλα Leon και Ateca και το επόμενο έτος στο Ibiza, το Arona και το νέο μεγάλο SUV.

Η SEAT παρουσίασε επίσης το νέο compact crossover της μάρκας, το Arona, το οποίο στην Ελλάδα θα βρίσκεται στα τέλη του έτους. Τέλος, ανακοινώθηκαν δύο μεγάλες καινοτομίες της μάρκας: το αποκλειστικό Leon CUPRA R, μια περιορισμένη έκδοση του πιο ισχυρού αυτοκινήτου της μάρκας, με μόλις 799 μονάδες να κυκλοφορούν στην αγορά στα τέλη του 2017 καθώς και το νέο Ibiza 1.0 TGI με συμπιεσμένο φυσικό αέριο.

Τα πιο “in” μοντέλα είναι: Το Leon CUPRA R, το πιο ισχυρό μοντέλο της SEAT και  το νέο Arona που κάνει πρεμιέρα. Ο πρωτοποριακός ψηφιακός βοηθός (Alexa by Amazon)  που ελέγχεται με φωνητικές εντολές. Στη Φρανκφούρτη παρουσιάζονται τα  τελικά υποψήφια ονόματα του επόμενου μεγάλου SUV. Τέλος υπάρχει και το  νέο SEAT Ibiza TGI με Φυσικό Αέριο (CNG).

Το νέο crossover Arona και το Leon CUPRA R  βρίσκονται στο επίκεντρο του περιπτέρου. Ο  Πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo, αναφέρθηκε σε οικονομικούς εταιρικούς δείκτες, στο νέο Arona, στο Leon CUPRA R, στην πλατφόρμα Alexa .

Είναι γεγονός πως η SEAT βιώνει μερικές από τις καλύτερες στιγμές της. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα μεγέθη πωλήσεων σημείωσαν αύξηση κατά 30%. Το προηγούμενο έτος  καταγράφηκαν σχεδόν 410.000 πωλήσεις και λειτουργικά κέρδη 143 εκατομμύρια ευρώ, τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της. Κατά τη διάρκεια του οκταμήνου του 2017 η SEAT κατέγραψε περισσότερες από 310.000 πωλήσεις, 13% αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Και αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα από το 2001.

Η αύξηση των πωλήσεων το 2017 αντανακλάται στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά  40,9% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2016, φθάνοντας σε ρεκόρ 130 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 12,7%, φθάνοντας στα 5.054 εκατομμύρια.

Τα μοντέλα …αναλυτικά

CUPRA R, το πιο ισχυρό και αποκλειστικό μοντέλο SEAT – Limited Edition

Το νέο SEAT Leon CUPRA R προκάλεσε  αναμφισβήτητα την προσοχή των επισκεπτών στο περίπτερο της ισπανικής μάρκας στην IAA 2017. Το πιο ισχυρό αυτοκίνητο της SEAT θα παραχθεί σε περιορισμένη  παραγωγή μόνο σε 799 μονάδες. Το νέο SEAT Leon CUPRA R θα διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων (310 PS) καθώς και με DSG έξι ταχυτήτων (300 PS). Το αμάξωμα φέρει ξεχωριστές διακοσμητικές λεπτομέρειες όπως ανθρακονήματα στο εμπρός και πίσω spoiler, στις πλευρικές ποδιές και στον πίσω διαχύτη, πλαϊνούς καθρέπτες με διακοσμητικά σε χρώμα χαλκού καθώς και νέα πιο δυναμική σχεδίαση στις εμπρός εισαγωγές αέρα. Το SEAT Leon CUPRA R θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του 2017 και οι 799 τυχεροί ιδιοκτήτες θα μπορέσουν να απολαύσουν ένα εσωτερικό το οποίο είναι επίσης διακοσμημένο από ανθρακονήματα και Alcantara®. Θα διατίθεται σε τρία χρώματα: Midnight Black, Pyrιneοs Grey και το αποκλειστικό Matte Grey.  Στο  νέο Leon CUPRA R η γωνία camber στον εμπρός άξονα έχει τροποποιηθεί καθώς και η ανάρτηση DCC (Dynamic Chassis Control), χωρίς να ξεχνάμε τα φρένα Brembo και το νέο πιο ελεύθερο σύστημα εξάτμισης. Πιο σπορ, αλλά πάνω από όλα μοναδικό και ανεπανάληπτο, το ειδικό αυτό αυτοκίνητο που προορίζεται μόνο για 799 απαιτητικούς οδηγούς.

Νέο SEAT Arona — Παγκόσμια Πρεμιέρα

Με το νέο Arona η SEAT εισέρχεται στην κατηγορία των compact crossover. Προορίζεται για οδηγούς που αναζητούν το επιπλέον συναρπαστικό στοιχείο στην οδηγική τους εμπειρία. Το Arona παίρνει τη θέση του στη γκάμα SUV της SEAT κάτω από τo Ateca και ακολουθώντας τo Ibiza, είναι το δεύτερο αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα MQB A0. Κατασκευασμένο αποκλειστικά στο εργοστάσιο της SEAT στο Martorell, ξεχωρίζει χάρη στη σχεδίαση, το ύψος, το πλάτος, τις συμπαγείς διαστάσεις, το ευρύ φάσμα δυνατοτήτων για εξατομίκευση και την πιο προηγμένη τεχνολογία στον τομέα της ασφάλειας και της συνδεσιμότητας. Το Arona συνεχίζει τη μεγαλύτερη επιθετική προϊοντική πολιτική της μάρκας, που περιλαμβάνει το Ateca, το Leon, τη νέα γενιά Ibiza και η οποία θα ολοκληρωθεί με το λανσάρισμα του μεγάλου SUV το επόμενο έτος.

Alexa by Amazon, το προσωπικό σας φωνητικό service

Μεταξύ όλων των κατασκευαστών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, η SEAT θα έχει στην γκάμα της πρώτη οχήματα με ενσωματωμένη την διαδραστική φωνητική υπηρεσία Αmazon Alexa, η οποία θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος του έτους στο Leon και το Ateca και το επόμενο έτος στο Ibiza και το Arona. Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η SEAT ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την φωνητική υπηρεσία Amazon Αlexa. Η συνεργασία μεταξύ SEAT και Amazon στοχεύει στην προσφορά ολοκληρωμένων και έξυπνων λύσεων και βελτιστοποίηση του χρόνου που ο οδηγός περνάει στο αυτοκίνητο. Η νέα υπηρεσία επιτρέπει στους οδηγούς να ζητήσουν οδηγίες για τον προορισμό τους,  τον πλησιέστερο έμπορο αυτοκινήτων ή έναν χώρο για δείπνο, μεταξύ άλλων. Και το καλύτερο από όλα είναι πως αυτό είναι μόνο η αρχή, γιατί η εξέλιξη της Alexa και η ενσωμάτωση της στην γκάμα SEAT μόλις ξεκινάει.

Με κατεύθυνση προς το φυσικό αέριο κίνησης CNG

Η SEAT θέλει να αποδείξει τις δυνατότητες και τις προοπτικές της Μάρκας μέσω εκδόσεων CNG. Ακολουθώντας τα επιτυχημένα λανσαρίσματα εκδόσεων CNG στα Leon και Mii, τώρα ήρθε η ώρα και για το νέο SEAT Ibiza. Το νέο 1.0 SEAT Ibiza TGI είναι παρόν στην Έκθεση της Φρανκφούρτης ως ισχυρή απόδειξη της εμπιστοσύνης της SEAT στο συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) ως καθαρό και αποδοτικό καύσιμο. Το συμπιεσμένο φυσικό αέριο αποτελεί μία φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση και έρχεται για να καλύψει το κενό μεταξύ του παραδοσιακού κινητήρα και του ηλεκτρικού. Επιπλέον, το CNG εκπέμπει κατά 85% λιγότερες εκπομπές οξειδίων του αζώτου σε σύγκριση με τους κινητήρες ντίζελ, ενώ μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 25% σε σχέση με τους βενζινοκινητήρες καθώς και όλα τα αερομεταφερόμενα σωματίδια.

Το Ibiza 1.0 TGI θα κατασκευαστεί στην ίδια γραμμή παραγωγής με τα υπόλοιπα της γκάμας χάρη στην ευελιξία που προσφέρει η νέα πλατφόρμα MQB A0 με όλα τα χαρακτηριστικά της νέας γκάμας Ibiza όσον αφορά την ασφάλεια, τη συνδεσιμότητα, τη σχεδίαση, την άνεση, την ακρίβεια και την ποιότητα οδήγησης. Το 1.0 Ibiza TGI διαθέτει τρεις δεξαμενές καυσίμου, μία για τη βενζίνη και δύο για το CNG.  Ο κινητήρας λειτουργεί τέλεια και με τα δύο καύσιμα και προσφέρει συνολική αυτονομία περίπου για 1.200 χιλιόμετρα (390 με CNG), με εκπομπές C02 σε λειτουργία CNG μόνο 88 gr/km. Καμία άλλη τεχνολογία δεν πλησιάζει στο 1.0 Ibiza TGI όσον αφορά την οικονομία καυσίμων και σε σύγκριση με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, ο οδηγός δεν χρειάζεται ποτέ να ανησυχεί για την εξάντληση της ισχύος της μπαταρίας.

H SEAT στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης-Ποιο θα είναι το όνομα του νέου SUV

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: