H SEAT S.A ξεκινάει το ταξίδι του εξηλεκτρισμού και γιορτάζει την 30ή επέτειο του Martorell

Όταν η SEAT πριν από 30 χρόνια εγκαινίασε το εργοστάσιο της στο Martorell της Ισπανίας έβαλε το πρώτο λιθαράκι απέναντι στους γίγαντες κατασκευαστές της Γερμανίας, της Γαλλίας αλλά και της ασιατικής Ηπείρου. ‘Ήταν μεγάλο τόλμημα. Ωστόσο οι Ισπανοί πίστεψαν στο εγχείρημα αυτό και κατάφεραν αυτά τα τελευταία 30 χρόνια να κατασκευάσουν στο Martorell περισσότερες από 12 εκατομμύρια μονάδες 45 μοντέλων αυτοκινήτων.

Μετά από τα εγκαίνια που έγιναν πριν από 30 χρόνια, σήμερα η Seat ξεκινάει ένα καινούργιο ταξίδι. Αυτό του  εξηλεκτρισμού. Ο μεγαλύτερος μετασχηματισμός της εταιρίας μεταφράζεται σε μία συνολική επένδυση τριών δισεκατομμυρίων ευρώ. Ξεκινάει τη μεγάλη αλλαγή. Από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στον εξηλεκτρισμό. Αυτή η μετάβαση θα περιλαμβάνει όλους τους τομείς που απαιτούνται. Από την έρευνα και την ανάπτυξη, την παραγωγή και τα logistics, τους ανθρώπους και την οργάνωση.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Seat στον Όμιλο Volkswagen, ηγείται της ανάπτυξης της οικογένειας Small BEV . Το πρόγραμμα που ξεκίνησε αναφέρει ότι έως το 2025 θα αρχίσει να παράγει πλήρως ηλεκτρικά οχήματα από διαφορετικές μάρκες του Group. Για να το πετύχει αυτό, η εταιρεία σχεδίασε ένα στρατηγικό πλάνο που περιλαμβάνει πέντε κύριους πυλώνες:

  • άνθρωποι και οργάνωση,
  • ηλεκτροκίνηση και προϊόν,
  • παραγωγή end to end (E2E),
  • ψηφιοποίηση
  • βιωσιμότητα.

Το Martorell θα γίνει ένας από τους κόμβους παραγωγής του Ομίλου για αυτά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και κρίσιμο μέρος της αλυσίδας αξίας ηλεκτρικών οχημάτων στην Ισπανία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SEAT και της CUPRA, Wayne Griffiths, δήλωσε: «Τα τελευταία 30 χρόνια, η SEAT S.A. δημιούργησε θέσεις εργασίας και ενίσχυσε τη βιομηχανική ανάπτυξη στη χώρα μας και υπάρχουν ακόμη περισσότερα σχέδια για το μέλλον. Φιλοδοξία μας είναι να παράγουμε ηλεκτρικά οχήματα που θα κατασκευάζονται στην Ισπανία από το 2025 και, ως μέρος αυτού του μετασχηματισμού, το Martorell θα κατασκευάζει επίσης το CUPRA UrbanRebel. Χάρη σε αυτό το έργο, το πιο σημαντικό για την εταιρεία μας τα επόμενα χρόνια, οι εργαζόμενοί μας και το εργοστάσιο θα ξεκινήσουν μια νέα εποχή».

Ο μετασχηματισμός της εταιρείας είναι σύμφωνος με τη σαφή δέσμευση της SEAT S.A. και του Ομίλου Volkswagen για τον εξηλεκτρισμό της Ισπανίας με το project Future: Fast Forward. Μαζί με τους εταίρους της, το σχέδιο περιλαμβάνει τον εξηλεκτρισμό των εργοστασίων Martorell και Pamplona, την κατασκευή ενός νέου gigafactory για μπαταρίες στο Sagunto (Βαλένθια) και τη δημιουργία ενός πλήρους οικοσυστήματος προμηθευτών. Εκτιμάται ότι αυτό το έργο θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ισπανική οικονομία άνω των 21.000 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εισαγωγή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου απαιτεί επίσης μια πολιτισμική αλλαγή στο εργατικό δυναμικό και την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών. Η εταιρεία έχει ενεργοποιήσει ένα φιλόδοξο πλάνο εκπαίδευσης για τους υπαλλήλους της, με στόχο να πετύχει μια πιο αποτελεσματική οργάνωση και να βοηθήσει κάθε ομάδα μέσα από αυτές τις αλλαγές. Παράλληλα, η SEAT S.A. θα επενδύσει στις εγκαταστάσεις παραγωγής της για να μετατρέψει το Martorell σε ένα έξυπνο εργοστάσιο. Για να γίνει αυτό, θα εφαρμόσει εργαλεία δεδομένων και επιχειρηματικής ευφυΐας, εικονική πραγματικότητα και χρήση μεγάλων δεδομένων για τη βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής και την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο.

Ο Markus Haupt, Executive Vice-President for Production and Logistics στη SEAT S.A., πρόσθεσε: «Καθώς το επίκεντρο αυτού του μετασχηματισμού είναι στα εργοστάσιά μας, έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση: να αλλάξουμε τις διαδικασίες παραγωγής μας για να κάνουμε την ηλεκτροκίνηση πραγματικότητα. Για να το πετύχουμε αυτό, θα ενσωματώσουμε νέες τεχνολογίες στο Martorell, εκπαιδεύοντας το προσωπικό μας ώστε να διασφαλίσουμε ότι έχει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και δεξιότητες για να χειριστεί τον εξηλεκτρισμό της SEAT S.A.».

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι στο εργοστάσιο του Martorell που είναι και η έδρα της SEAT, εργάζονται  12.000 άνθρωποι σε μια έκταση 2,8 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, που ισοδυναμεί με 400 γήπεδα ποδοσφαίρου.

H SEAT S.A ξεκινάει το ταξίδι του εξηλεκτρισμού και γιορτάζει την 30ή επέτειο του Martorell gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: