H «πυραυλική απάντηση» της Τουρκίας στην Ελλάδα


Η Τουρκία προχώρησε σήμερα σε πυραυλική «απάντηση» με αφορμή τη χθεσινή δημοσίευση από το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Στρατού της άσκησης των αντιαεροπορικών πυραύλων Hawk και Asrad στο πεδίο βολής της Κρήτης.

Η γενική γραμματεία αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τη δοκιμή του εγχώρια σχεδιασμένου και κατασκευασμένου πυραύλου κατά πλοίων «ATMACA», όπως αναφέρει το news.gr.

Σύμφωνα με στοιχεία του πυραύλου που δίνει το globalsecurity.org, ο συγκεκριμένος πύραυλος έχει βεληνεκές που μπορεί να φτάσει και τα 200 χιλιόμετρα ενώ η εκρηκτική κεφαλή του είναι ανάλογη των υπαρχόντων πυραύλων κατά πλοίων, όπως ο Exocet και ο Harpoon.

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Γραμματείας Ισμαήλ Ντεμίρ σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter έγραψε σχετικά: «Τώρα παράγουμε το δικό μας πυραυλικό σύστημα κατά πλοίων. Υπογράψαμε το συμβόλαιο για την παραγωγή του δικού μας πυραύλου «ATMACA». Τα πλοία μας, το εθνικό μας πλοίο (σ.σ πρόγραμμα εγχώριας κατασκευής φρεγατών) θα χτυπά με τον πύραυλό μας».

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: