H πιο φανταστική κις λορέν με σφολιάτα που έχεις φάει!

Ένα διαφορετικό πιάτο σας προτείνει σήμερα το youweekly.gr. Μια φανταστική κις λορέν με σφολιάτα. Εύκολη και γρήγορη πάνω απ’ όλα με χρόνο προετοιμασίας 20 λεπτά.

Υλικά

  • Φύλλο σφολιάτας 1 φύλλο
  • Τυρί ρεγκάτο 200 γρ τριμμένο
  • Μπέικον 150 γρ κομμένο σε κυβάκια
  • Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
  • Κρεμα γάλακτος 250 ml
  • Αυγό 1 τεμ
  • Αλάτι — πιπέρι
  • Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας

Οδηγίες

Βάζουμε την μια κουταλιά βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε τους κύβους μπέικον. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε λίγο από την δεύτερη κουταλία βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφήνουμε να κρυώσει.Βουτυρώνουμε ελαφρώς με το υπόλοιπο βούτυρο ταρτιέρα διαμέτρου 27 εκ και τοποθετούμε την σφολιάτα μας, καλύπτοντας τα τοιχώματα. Αδειάζουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι, από πάνω το μπέικον και στην συνέχεια το τριμμένο τυρί. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό το αλάτι, το πιπέρι και περιχύνουμε την κις λορέν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να σφίξει η γέμιση και να ροδίσει στις άκρες η σφολιάτα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: