H ομάδα της Αbarth ενισχύεται με την άφιξη του Giovanni Bernacchini

Luca Napolitano, Head of EMEA Fiat and Abarth Brand, Fabrizio Andolfi jr, Cosimo Barberini, Andrea Modanesi e Fabio Migliavacca, Head of Racing Abarth (02/2018)

Η ομάδα της Abarth ενισχύεται από την άφιξη του Giovanni Bernacchini, ως Motor Sports Manager ο οποίος θα συνεργαστεί μαζί με τον Fabio Migliavacca — Racing Μαnager και αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στον αγωνιστικό χαρακτήρα της ομάδας.

«Η εμπειρία του Giovanni Bernacchini,» δήλωσε ο Luca Napolitano, Head Fiat & Abarth Brands, «θα συμβάλει στην ενίσχυση των αγώνων και των άλλων δραστηριοτήτων μας, με τις διάφορες ιδιωτικές ομάδες που αγωνίζονται με αυτοκίνητα Abarth τόσο στα σιρκουί όσο και στους αγώνες ράλι. Με την άφιξη του Giovanni Bernancchini και με τον Fabio Migliavacca, θα έλεγα ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Κλείνοντας  θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι για να είμαστε ακόμα πιο κοντά στους πελάτες μας, φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε μεγάλες αυξήσεις στα χρηματικά μας έπαθλα».

Ο Bernacchini θα έχει μια ζωτικής σημασίας θέση στην Abarth Racing, λαμβάνοντας υπόψη και τις υψηλού επιπέδου διεθνείς προεκτάσεις που δόθηκαν στην ομάδα Abarth 124 Selenia International Challenge φέτος και τη συμμετοχή της στο FIA R-GT Cup και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στα οποία το  Abarth 124 Rally θα είναι βασικός διαγωνιζόμενος, όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και στο εξωτερικό. Παράλληλα με αυτά τα πρωταθλήματα, δεν πρέπει να ξεχνάμε το Abarth Selenia Trophy, που θα πραγματοποιηθεί για δέκατη φορά αυτή τη χρονιά, με τα Abarth 695 Assetto Corse Evoluzione και Abarth 500 Assetto Corse. Το χρηματικό έπαθλο που προσφέρεται για όλα τα κύπελλα είναι πραγματικά αξιόλογο. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στους οδηγούς κάτω των 18 ετών τόσο στο Abarth Selenia Trophy  όσο και στο F4 που υποστηρίζονται από τα πρωταθλήματα Abarth στην Ιταλία και τη Γερμανία.

 Ο 45άχρονος Giovanni Bernacchini, διεθνής συνοδηγός αγώνων ράλι, μετά από μία 23άχρονη καριέρα ως συνοδηγός κατέχει το ρεκόρ των 132 συμμετοχών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ράλι . Έκανε το ντεμπούτο του το 1995 σαν συνοδηγός στο Fiat 500 Trophy  δίπλα στον Ιταλό πρωταθλητή στην κατηγορία κάτω των 23 ετών Ussai. Έχει επίσης αγωνιστεί με τους Andreucci, Galli, Dallavilla, Pedersoli, Tempestini και Nasser. Έχει κερδίσει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Fiat 500 δύο φορές, μια φορά το παγκόσμιο WRC-2, 4 τίτλους FIA MERC με τον Nasser Al-Attiyah και έναν τίτλο  WRC-3 Junior World με τον Tempestini.

Ο Giovanni Bernacchini κληρονόμησε το πάθος του από τον πατέρα του Arnaldo, επίσημο συνοδηγό της Fiat ο οποίος το 1974 κέρδισε τον πρώτο του αγώνα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δίπλα στον Lele Pinto με Fiat Abarth 124  και με Lancia στις δεκαετίες του ’70 και ’80. Αγωνίστηκε με οδηγούς όπως οι Munari, Bettega, Pinto, Vudafieri και Zanussi.

Ο Fabio Migliavacca, τριάντα εννέα ετών, κάτοχος πτυχίου μηχανολογίας και μεταπτυχιακού τίτλου από το LUISS, εργάστηκε στο παρελθόν για τους Pininfarina, Audi Sport Italia και Lamborghini. Μετά την ένταξή του στην FCA το 2011, κατείχε διάφορα πόστα στην Fiat και την Alfa Romeo πριν μετακινηθεί στην Abarth το 2017.

 

H ομάδα της Αbarth ενισχύεται με την άφιξη του Giovanni Bernacchini

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: