H «Νύχτα της Παρασκευής στην Ελλάδα!» ….Άμεση ήταν η αντίδραση στο Στράτευμα!

Απο την πλευρά της Τουρκίας έχουμε ένα πακτωλό ειδήσεων μόνο βέβαια από την μια πλευρά και σχεδόν τίποτε απο την πλευρά των Στρατιωτικών, που «σχεδίασαν και εκτέλεσαν» το Πραξικόπημα !

Πολλά θα γραφτούν και πολλά θα ακουστούν  από ειδήμονες και μη …Αλλά μην ξεχνάτε ποτέ  οτι ο Ερντογάν ήταν αυτός που έκλεινε εφημερίδες  ,φυλάκιζε δημοσιογράφους και κατέβαζε τους διακόπτες στο διαδίκτυο όποτε τον βόλευε!

Ο Ερντογάν είναι αυτός που διέταξε πάμπολλες φορές  την στοχοποίηση απο τις Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες Κυβερνοχτυπήματα  ακόμη και σε Ιστοσελίδες που δεν του άρεσαν τα γραφόμενα !

Στο στόχαστρο και των Τούρκικων ΜΜΕ  (αυτή τη φορά ήταν η VATAN )και όχι μόνο βρέθηκε  το site Veteranos.gr δείχνοντας ακόμη μια φορά οτι τους ενοχλούμε ..

Yunanistan’da Veteranos internet sitesi, PKK tarafından düzenlenen ve iki polisin şehit olduğu roketli eylemi «Türk polisine roketli mutlu yıllar» başlığıyla duyurdu.

Εμείς εδώ  στον Βετεράνο είχαμε την ατυχία να μπούμε αρκετές φορές στο στόχαστρο ...

Κρατείστε λοιπόν μικρό καλάθι όταν  μας βομβαρδίζουν οι Τούρκοι με Ειδήσεις περί της αντίδρασης του Τουρκικού Λαού απέναντι των Τούρκικων Αρμάτων της Χούντας …Θα πούμε λίαν συντόμως και για αυτό !

Αλλά σήμερα θα αναφέρουμε την αντίδραση της Ελλάδος απο την νύχτα της Παρασκευής και  και ειδικά στο Χώρο του Στρατεύματος …

Αποδεικνύεται  για μια ακόμη φορά οτι ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος που έκανε την «Δύναμη ΔΕΛΤΑ » πόσο μπροστά απο τα γεγονότα ήταν και πόσο μακριά έβλεπε !

Η ενημέρωση του Πρωθυπουργού  απο την ΕΥΠ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις έγινε την 22:30 αφού είχε ήδη εκδηλωθεί το Πραξικόπημα !

Στο Πεντάγωνο σπεύδουν οι Αρχηγοί  ΓΕΕΘΑ ,ΓΕΣ και ΓΕΑ …Ο Αρχηγός ΓΕΝ έφυγε αμέσως για τον Ναύσταθμο και έδωσε εντολή ετοιμότητας  στις Φρεγάτες και τα Υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού !

Η Εντολή του Α/ΓΕΕΘΑ Για Συναγερμό και ετοιμότητα της Δύναμης ΔΕΛΤΑ τους βρίσκει πανέτοιμους αφού έχουν ΄κάνει οι ίδιοι δεκάδες ασκήσεις και «Πυρπολητές» και έχουν ετοιμότητα να πάνε παντού στην Ελλάδα !!

Δεν ενεργοποιείται η Αντιαεροπορική Άμυνα της Χώρας  κάτι που ο Στρατηγός Κωσταράκος το έκανε σχεδόν ταυτόχρονα ώστε η διαταγή της ενεργοποίησης να φτάνει άμεσα και στο τελευταίο φυλάκιο !

Άμεση ήταν η αντίδραση του Α/ΤΑ με τον Αρχηγό Αντιπτέραρχο (Ι) Χριστοδούλου να έχει εκτός της Ετοιμότητας και το σύνολο των διαθέσιμων Μαχητικών σε ετοιμότητα 5λέπτου !

Ο Στρατηγός της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Λεοντάρης  ,βρίσκεται σε Στρατιωτικό Θέρετρο της Στρατιάς, όταν  παρατάει την οικογένειά του στο τραπέζι και φεύγει με τα πολιτικά για το Κέντρο επιχειρήσεων της Στρατιάς ,σπάζοντας κάθε ρεκόρ ταχύτητος κατά την επιστροφή του!

Η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία ¨ΠΟΝΤΟΣ»είναι έτοιμοι για απογείωση με το σύνολο του Οπλισμού της …Ενώ στον Έβρο ο Στρατηγός έχει από το απόγευμα ενημερώσει για παράξενες κινήσεις του Τούρκικου Στρατού και έχει διατάξει ετοιμότητα !

Το Α/ΤΑ απογειώνει την ετοιμότητα που οργώνει το Αιγαίο ενώ τα Τούρκικα F-16 ελικόπτερα  βομβαρδίζουν την  Πόλη και τις Στρατιωτικές Μονάδες !

Τα Ελληνικά Βέλη της Αεράμυνας και οι Ελληνικές Σάρισες  αρχίζουν να ενεργοποιούνται έστω και με καθυστέρηση !

Το Ελληνικό Πεντάγωνο όμως δεν έχει τις πληροφορίες εκείνες που πρέπει παρά μόνον απο ανοιχτές πηγές και εδώ πρέπει να Σταθούμε και να επισημάνουμε την Άμεση Σύσταση της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών υπο του ΥΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ

Αν και έγιναν και λάθη τουλάχιστον στην Αρχή ,το Στράτευμα βρέθηκε εκεί που πρέπει και στάθηκε στο Ύψος του …Με Ηθικό στα Ύψη !

Σίγουρα Ασκήσεις ετοιμότητας και Άμεσης αντίδρασης θα βοηθούσαν τα Μέγιστα …Τα εύσημα όμως ανήκουν και στην Αεροπορία Στρατού που δήλωσαν Ετοιμότητα με τα Απάτσι αλλά και έτοιμοι για απογείωση  με τα ΣΙΝΟΥΚ  για την αερομεταφορά των Δυνάμεων της «Δ»και της 71ης  και αυτό …Κρατείστε το!Δεν αναφερόμαστε βέβαια σε κινήσεις των Δυνάμεων  των νησιών μας που ήταν κάτι αυτονόητο

Βετεράνος !

 

Πηγή:veteranos.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: