H Nokia ετοιμάζει smartphone με φωτοβολταϊκά;

H Nokia ετοιμάζει smartphone με φωτοβολταϊκά;

Στροφή στην ηλιακή φόρτιση φαίνεται πως ετοιμάζει η , σύμφωνα με την παραπάνω που ανέβηκε στο . Φυσικά σε αυτό το συμπέρασμα μας οδηγεί και η λεζάντα της εικόνας, που αναφέρει επιγραμματικά «Sun, sun, sun, Here we come!».

Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που η Nokia δείχνει πως ενδιαφέρετε για την ηλιακή φόρτιση και τα θετικά αυτής, αν και μέχρι πρόσφατα αρνούνταν κάθε σενάριο σχετικό με την χρήση ηλιακών πάνελ φόρτισης σε συσκευές της.

Μια νέα τεχνολογία που είδαμε όμως στο MWC της Βαρκελώνης, το «Wysips» (What You See Is Photovoltaïc Surface) του γαλλικού Sunpartner Group, υπόσχεται ηλιακή φόρτιση των συσκευών χωρίς καμία αλλοίωση του μεγέθους τους.

Πιο συγκεκριμένα, συνδυάζει οπτικά και φωτοβολταϊκά στοιχεία σε μια μεμβράνη πάχους 0,5 -και λιγότερων- χιλιοστών, η οποία μπορεί να αποδώσει συνολικά 5,8 milliwatt ρεύματος ανά τετραγωνικό εκατοστό. Δεν αποκλείεται λοιπόν η Nokia να έχει προβεί σε συζητήσεις μαζί της, για χρήση αυτών των πάνελ σε συσκευές της.

Η εταιρία αυτή τώρα, αναφέρει πως εργάζεται πάνω στον διπλασιασμό αυτής της απόδοσης με σκοπό να την έχει πετύχει μέχρι τα μέσα του 2014, χρησιμοποιώντας φωτοβολταϊκά δεύτερης γενιάς αποτελούμενα από οργανικά ημι-αγώγιμα πολυμερή. «

Από το 2012, έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε την επιφάνεια φόρτισης κατά 90%», αναφέρει η εταιρία. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε φορητή συσκευή, είτε μιλάμε για smartphone, είτε για ή ο,τι άλλο, αρκεί να διαθέτει οθόνη τύπου MEMMS, bistable, LCD, OLED, optical ή όποια άλλη.

[ Via ]

H Nokia ετοιμάζει smartphone με φωτοβολταϊκά;
Πηγή:technewz.gr

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: