H μυστική παραλία στη Λακωνική Μάνη

Έντονες εναλλαγές της πέτρας με το κρυστάλλινο χρώμα της θάλασσας συνθέτουν το φωτογραφικό παζλ μιας εκ των πιο γοητευτικών περιοχών της Πελοποννήσου και της Ελλάδας γενικότερα. Της Μάνης.

Όποιος έχει όρεξη και χρόνο να περιηγηθεί και να ανακαλύψει τις ομορφιές της παράξενα γοητευτικής Μάνης, θα βρεθεί μπροστά σε καλά κρυμμένα μυστικά, που μοιάζουν με επίγειους παραδείσους. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται και η κρυφή παραλία της Αλύπας, στο ανατολικό τμήμα της Λακωνικής Μάνης, σε απόσταση 42 χλμ. από το Γύθειο.

Ένας μικροσκοπικός και ήσυχος, γραφικός κόλπος που φέρει έντονα τα χαρακτηριστικά της περιοχής –πέτρα και σμαραγδένια νερά– και περιβάλλεται από πανέμορφα πυργόσπιτα, που έχει πρωταγωνιστήσει τόσο στα γυρίσματα της ταινίας του Τζον Κασσαβέτη «Tempest», όσο και σε διαφημιστικό γνωστής μάρκας ούζου.

Εδώ, ο επισκέπτης απολαμβάνει καλοκαιρινές στιγμές μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τον μαζικό τουρισμό, σε ένα ήσυχο και ερημικό περιβάλλον, όπου πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από την φύση, με τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας και το άγριο τοπίο ολόγυρά της.

Στην άκρη της παραλίας λειτουργεί ένα παραδοσιακό και γραφικό ταβερνάκι.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: