H Maria Grazia Chuiri φυτεύει δέντρα στην πασαρέλα του Dior και παρουσιάζει μία από τις καλύτερες συλλογές του οίκου

Διάβασε ακόμα:

Ζώντας σε μια εποχή όπου η κλιματική αλλαγή έχει ως αποτέλεσμα την όλο και πιο επιταχυνόμενη καταστροφή του περιβάλλοντος, πολλά fashion brands και οίκοι μόδας προσπαθούν να αποκτήσουν μια πιο «πράσινη» λογική στον τρόπο που λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους και ο οίκος Dior αρχίζει να υιοθετεί αυτό το attitude.

Δες ακόμη:

Σε συνεργασία με μια κολλεκτίβα από το Παρίσι που επικεντρώνεται στο να αναπλάθει χώρους που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, μεταξύ άλλων και αστικούς χώρους, με σκοπό να γίνουν πιο πράσινοι, η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Maria Grazia Chiuri πρόσφερε μια συλλογή που προμοτάρει τη βιωσιμότητα, εμπνέοντας παράλληλα από την ιστορία του γαλλικού οίκου και την αγάπη του για την κηπουρική.

Στον χώρο του show, φυτεύτηκαν ετερογενή φυτά και δέντρα τα οποία post-show θα μεταφυτευτούν σε όλο το Παρίσι. Η Chuiri ήθελε έναν κήπο (άρα και ένα show) που να μην ταυτιστεί ως ένα concept που να ευνοεί ένα συγκεκριμένο γένος. Ο σεβασμός προς τη φύση και τη διαφορετικότητα, λοιπόν, ήταν «παρόντα» καθ” όλη τη διάρκεια του show.

Σειρά έχουν τα πανέμορφα ρούχα τα οποία για πολλές fashionistas που αγαπούν τον οίκο και έχουν το budget, θα είναι μια καλή επένδυση για την ντουλάπα τους. Οι σιλουέτες είχαν την ταυτότητα του οίκου χαραγμένη πάνω τους. Από τα «τετράγωνα» σακάκια και πανωφόρια, τις άνετες παντελόνες και τα εκπληκτικά ημιδιάφανα φορέματα με τυπώματα λες και ήταν κόπιες αποξηραμένων λουλουδιών όπως αυτά που συλλέγαμε πολύ προσεκτικά στο δημοτικό, το θέμα της κηπουρικής ήταν ξεκάθαρο στις δημιουργίες, με την αισθητική της Chiuri να ξεπροβάλλει καθ” όλη τη διάρκεια της συλλογής.

ImaxTree

Η γυναίκα Dior για την Άνοιξη 2020 είναι έτοιμη να ζήσει στην εξοχή, αλλά θα το κάνει με στιλ και ενώ φοράει αυτές τις εκπληκτικές, ογκώδεις μάξι φούστες και φορέματα που ήταν λες και είχαν φτιαχτεί από στάχυα.

ImaxTree

Τα ψάθινα καπέλα και οι πλεξούδες είχαν την τιμητική τους, ενώ τα καρό και ριγέ prints σε κοστούμια με παντελόνια αλλά και με σορτς και οι κοντές ολόσωμες φόρμες μας μετέφεραν -με έναν περίεργο τρόπο- πίσω στην πραγματικότητα, μετά από μια σειρά με looks που είχαν φλοράλ μοτίβα που δεν έμοιαζαν καθόλου αυτά που έχουμε συνηθίσει να φοράμε στις καθημερινές μας εμφανίσεις.

ImaxTree

Σε συνδυασμό με τα όχι και τόσο κλασικά denim κομμάτια, αλλά και αυτά με τα ψυχεδελικά σχεδόν, πολύχρωμα patterns και τα oversized τετράγωνα γυαλιά ηλίου, η συλλογή είχε ξεκάθαρα vibes από τη μόδα της δεκαετίας του ’70.

ImaxTree

Βέβαια τα tie-dye ρούχα όπως οι oversized εργατικές φόρμες, φούστες και παντελόνες και οι stylish αρβύλες έφεραν λίγο grunge αέρα σε μια, κατά τα άλλα ρομαντική, και τόσο πανέμορφη συλλογή.

ImaxTree

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: