H κοινότητα της μόδας στο πλευρό της Γαλλίας μετά την τραγική φωτιά της Παναγίας των Παρισίων

Απόδειξη, τα χιλιάδες tweets και Instagram posts από ανθρώπους απ” όλες τις γωνιές της Γης, που στα νέα της φωτιάς του ιστορικού μνημείου δεν είχαν παρά να εκφράσουν μόνο θλίψη, αλλά και την στήριξή τους απέναντι στη Γαλλία. Άλλοι έκαναν σχόλια του τύπου, και άλλοι ανεβάζοντας φωτογραφίες του φλεγόμενου γοτθικού ναού έγραφαν πώς η ιστορία μιας χώρας έγινε στάχτη.

Το δέος απέναντι στο τραγικό αυτό συμβάν, εξέφρασε και η κοινότητα της μόδας. Σχεδιαστές όπως ο Simon Porte Jacquemus, ο οίκος Helmut Lang, ο Riccardo Tisci αλλά και μοντέλα όπως η Naomi Campbell κ.ά., με μία φωτογραφία στο Instagram, μοιράζονται τη θλίψη ή τις αναμνήσεις τους από το μνημείο αυτό.

 

«Νιώθω βαθιά στεναχώρια γι” αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Παναγιά των Παρισίων, ένα μνημείο που έχει μια μεγάλη θέση στην καρδιά μου. Στέλνω όλη μου την αγάπη και στήριξη σε όσους έχουν επηρεαστεί απ” αυτό», έγραψε σχετικά ο Tisci.

 

Με ένα βίντεο της φλεγόμενης κορυφής του ναού η Naomi Campbell, εκφράζει την θλίψη της, «Πόσο στενάχωρο».

 

Στιγμές σαν αυτές, φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά, εκφράζοντας την στήριξή τους και τη βοήθειά τους μέσα από ένα μήνυμα ή στην περίπτωση του LVMH Group το ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό την αναστήλωση του μνημείου.

«Η οικογένεια Arnault και το LVMH Group, ως ένδειξη αλληλεγγύης στην εθνική αυτή τραγωδία, δεσμεύεται να βοηθήσει στην αναστήλωση αυτού του εκπληκτικού καθεδρικού ναού, σύμβολο της Γαλλίας, της κληρονομιάς και ενότητάς της. Θα δωρίσουν το συνολικό ποσό των 200 εκατ. ευρώ αφιερωμένο για την αναστήλωση αυτού του αρχιτεκτονικού έργου που αποτελεί βασικό μέρος της Γαλλικής Ιστορίας», αναφέρει post της Louis Vuitton στο Instagram.

 

Kαι άλλοι οίκοι μόδας/κολοσσοί, όπως η Gucci, Balenciaga και Saint Laurent, αλλά και ο Πρόεδρος του Kering Group, François-Henri Pinault συνεισφέρουν και αυτοί, συλλέγοντας το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ για τον ίδιο σκοπό.

«Η τραγωδία της Παναγιάς των Παρισίων, «χτύπησε» όλο τον γαλλικό λαό, αυτούς που έχουν πνευματικές αξίες και αυτούς που νοιάζονται για την ιστορία και την κουλτούρα. Αντιμέτωποι με αυτήν την τραγωδία, ο πατέρας μου και εγώ αποφασίσαμε να συμβάλλουμε στο κεφάλαιο για την ενίσχυση της πλήρους αναστήλωσης της Παναγίας των Παρισίων, με σκοπό να φέρουμε αυτό το κόσμημα της κληρονομιάς μας πίσω, το γρηγορότερο δυνατό».

Με τη φωτιά να έχει σβηστεί από τις πρωινές ώρες της Τρίτης, με τα περισσότερα από τα ιστορικά και θρησκευτικά έργα να έχουν διασωθεί από τους πυροσβέστες, πολλοί πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του ναού μπορεί να διασωθεί. Οποιοδήποτε νέο γλυπτό ή όταν τα φημισμένα gargoyles αναδομηθούν, θα ονομαστούν Pinault ή Arnault, τιμώντας τη γενναιοδωρία των ανθρώπων αυτών.

Kεντρική φωτογραφία: AP Photo/Diana Ayanna

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: