H Katy Perry, η υπερβολή του ροζ και το λάθος timing

Για να το θέσω καλύτερα, η Katy Perry πήγε μάλλον στο σωστό event αφού ήταν προσκεκλημένη αλλά το παράκανε με το συσχετισμό του θέματος και του outfit. Παρευρέθηκε στο 25ο ετήσιο gala του Fashion Footwear Association of New York’s Shoes, το οποίο σκοπό έχει τη συγκέντρωση χρημάτων για τη συμβολή στην έρευνα του .

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Μέχρι εδώ όλα καλά. Η ένσταση έχει να κάνει με τον τρόπο που επέλεξε η Katy Perry να ντυθεί για να παρευρεθεί σε μία τέτοια εκδήλωση. Από τη μία η δημόσια συζήτηση για το ρόλο της μόδας στους κοινωνικούς προβληματισμούς και από την άλλη η προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε να απενοχοποιηθούν ταμπού, που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα δικαιώματα.

Το ροζ δεν είναι καθόλου κακό χρώμα. Όπως όλα όμως στην υπερβολή τους, έτσι κι αυτό το χρώμα χάνει το νόημά του. Από στιλιστικής άποψης, αυτή η εμφάνιση θύμιζε καρικατούρα της Barbie σε παιδικό πάρτι. Αν την έκανε κιόλας σκεπτόμενη το θέμα του gala, τότε δεν είναι μόνο στιλιστικό το ζήτημα.

Αν τελικά η μόδα έχει δυνατό ρόλο στη δημόσια συζήτηση και δεν έχει να κάνει μόνο με τα ρούχα και τις τάσεις, τότε ας τη λάβουμε υπ” όψη όλοι σαν ένα σοβαρό εργαλείο. Η Katy Perry, ως σχεδιάστρια παπουτσιών και ambassador του FFANY  για το 2018, επέλεξε να τιμήσει το σκοπό του gala φορώντας αυτό το ροζ outfit. Ο καρκίνος του μαστού όμως, είναι ένα θέμα που αφορά όλες μας και πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με την σοβαρότητα που του αξίζει, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας. Και η Katy Perry έχει τη μόδα και την τεράστια επιρροή της.

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Προφανώς, ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να εκφράζεται, αλλά ίσως αν αυτός ο τρόπος επηρεάζει εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο, ίσως να το κάνει λίγο πιο προσεκτικά.

Κεντρική φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: