H Costa Navarino αγόρασε από τη Dogus το Hilton

Tο ξενοδοχείο Hilton στο κέντρο της Αθήνας πέρασε στην ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, που έχει το Costa Navarino στη Μεσσηνία, με τον τουρκικό όμιλο Dogus, του Φερίτ Σαχένκ, να αποχωρεί από το σχήμα.

Όπως ανακοίνωσε η ΤΕΜΕΣ, υπεγράφη συμφωνία για αύξηση της συμμετοχής της στο 51% και συνεπώς την απόκτηση του ελέγχου της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις ΑΕ, ιδιοκτήτριας του Hilton Αθηνών. Το υπόλοιπο 49%, το οποίο κατείχε η D Hospitality B.V., θυγατρική του Ομίλου Dogus, το εξαγόρασε ο όμιλος Olayan, μέτοχος της ΤΕΜΕΣ.

Ο τουρκικός όμιλος αποχώρησε καθώς είχε δανειακές υποχρεώσεις και πιέσεις από τις πιστώτριες τράπεζες, σε συνδυασμό με την πτώση της τουρκικής λίρας.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας ΤΕΜΕΣ αναφέρονται τα εξής: «Η εξαγορά ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ΤΕΜΕΣ ως κορυφαίας εταιρείας στην ανάπτυξη και τη διαχείριση τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών και ακίνητης περιουσίας.

Οι μέτοχοι της Ιονικής Ξενοδοχεία και Επιχειρήσεις στοχεύουν στην αναβάθμιση και επανατοποθέτηση του ακινήτου στην ελληνική και διεθνή αγορά, ώστε να δημιουργηθεί ένας μοναδικός προορισμός πόλης που θα περιλαμβάνει εκτός από τις ξενοδοχειακές υποδομές κορυφαίας ποιότητας, πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο, εμβληματικούς χώρους γαστρονομίας, θεματικούς εμπορικούς χώρους και άλλες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».

 

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: