Γυναίκες και one night stand: Πότε το «χαίρονται» και πότε το… μετανιώνουν

Στο εξελικτικό παρελθόν του ανθρώπου έχει τις ρίζες του ο δισταγμός των γυναικών να πέσουν στο κρεβάτι με αγνώστους

Οι γυναίκες βρίσκουν αρκετά απολαυστικά τα one night stands, δηλαδή τις casual σeξουαλικές επαφές με άνδρες που μόλις έχουν γνωρίσει, αρκεί να ισχύουν δύο προϋποθέσεις: Να έχουν κάνει αυτές την πρώτη κίνηση και να απολαμβάνουν την πράξη.

Μια νορβηγική έρευνα στην οποία συμμετείχαν 763 άτομα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να μετανιώσουν για το περιστασιακό σeξ, ενώ οι άνδρες μετανιώνουν κυρίως όταν χάνουν (από δικό τους φταίξιμο) την ευκαιρία να πέσουν με μια άγνωστη στο κρεβάτι.

Σύμφωνα με την έρευνα των ψυχολόγων από το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας, οι άνδρες δεν νοιάζονται και τόσο πολύ πιο κάνει την πρώτη κίνηση στα one night stand. Επίσης, και τα δύο φύλα τείνουν να μετανιώνουν για αυτές τις επαφές, όταν το σeξ δεν είναι ικανοποιητικό ή ο/η παρτενέρ τους έχει κάποια δυσλειτουργία σε αυτόν τον τομέα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Leif Edward Ottesen Kennair, ο δισταγμός των γυναικών για αυτές τις περιστασιακές επαφές μπορεί να έχει τις ρίζες του στις στο εξελικτικό παρελθόν του ανθρώπου. «Οι γυναίκες παλιά είχαν πολύ περισσότερα να χάσουν κάνοντας σeξ με έναν παρτενέρ με τον οποίον δεν είχαν σχέση. Υπήρχε πάντα ο κίνδυνος να μείνουν έγκυες και εκείνος να αποχωρήσει σαν κύριος, χωρίς η υπόληψή του να δεχθεί το παραμικρό πλήγμα. Την ίδια ώρα, εκείνες θα απέμεναν ολομόναχες και στιγματισμένες να μεγαλώσουν το παιδί».

Όπως θα περίμενε κανείς, η έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες είναι πολύ πιο πιθανό να φτάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια ενός one night stand, κάτι που βοηθα σημαντικά στο να μην έχουν «δεύτερες σκέψεις» και ενοχές. «Η ενισχυμένη τάση των γυναικών να ανησυχούν και τα χαμηλά επίπεδα ικανοποίησής τους κατά τις αρχικές σeξουαλικές επαφές εξηγούν γιατί οι περισσότερες μετανιώνουν συχνά για το περιστασιακό σeξ», καταλήγει η έρευνα.

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: