Γυναίκες εξαπατούσαν τους Τζιχαντιστές μέσω διαδικτύου αποσπώντας τους λεφτά!!

Γυναίκες εξαπατούσαν τους Τζιχαντιστές μέσω διαδικτύου αποσπώντας τους… λεφτά!!

Γυναίκες εξαπατούσαν τους Τζιχαντιστές μέσω διαδικτύου αποσπώντας τους λεφτά!!

Τρεις γυναίκες, από το Βόρειο Καύκασο, συνελήφθησαν από την αστυνομία της Τσετσενίας ως ύποπτες για απάτη, αλλά αφέθηκαν ελεύθερες, αφού υπέγραψαν δήλωση ότι δεν θα φύγουν από τη χώρα.

Οι τρεις γυναίκες εξαπατούσαν online τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, τους οποίους γνώριζαν στο Διαδίκτυο και τους αποσπούσαν χρήματα, με τη διαβεβαίωση ότι θα ταξιδέψουν στα εδάφη τους στη Συρία και στο Ιράκ, για να γίνουν νύφες των τζιχαντιστών.

Η μία από αυτές ομολόγησε ότι απέσπασε από τζιχαντιστή 10.000 ρούβλια (167 δολάρια) για να αγοράσει αεροπορικό εισιτήριο και να ταξιδέψει στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ άλλη γυναίκα, έδωσε συνέντευξη στη ρωσική ιστοσελίδα LifeNews και ανέφερε ότι έλαβε συνολικά 45.000 ρούβλια (752 δολάρια), από μέλη του Ισλαμικού Κράτους που γνώρισε στο Διαδίκτυο.

Η γυναίκα, που εμφανίζεται στην συνέντευξη με το όνομα Maryam, δήλωσε ότι πήρε τα χρήματα για να ταξιδέψει ως νύφη στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά, τελικά, τα κράτησε και παρέμεινε στην Τσετσενία. Οι γυναίκες, αφού έπαιρναν τα χρήματα μπλόκαραν τους τζιχαντιστές με τους οποίους επικοινωνούσαν, προφανώς, για να μη χρειάζεται να τους δώσουν απαντήσεις για τον λόγο που δεν ταξίδεψαν στο Ισλαμικό Κράτος.

Η LifeNews αναφέρει ότι ακόμα και Τσετσένοι άνδρες εξαπατούν τους τζιχαντιστές και παρουσιάζονται στο διαδίκτυο ως γυναίκες μουσουλμάνες, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα.

Ο Τσετσένος πρόεδρος, Ραμζάν Καντίροβ, σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, ανέφερε ότι το Ισλαμικό Κράτος έστελνε χρήματα και ανθρώπους του στην περιοχή σε μια προσπάθεια να εξαπλώσει την επιρροή του στον Βόρειο Καύκασο, που ποτέ δεν είχε αρμονικές σχέσεις με την Μόσχα.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν εκφράσει φόβους για το τι θα συμβεί, αν επιστρέψουν στη Ρωσία, κάποιοι από τους 2.000 ισλαμιστές Ρώσους πολίτες, που έχουν καταφύγει στο Ισλαμικό Κράτος και μάχονται στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Οι αρχές φοβούνται ότι το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να προσελκύσει τους μουσουλμάνους στο Βόρειο Καύκασο, σε μια περιοχή που κυριαρχεί η φτώχεια και η διαφθορά είναι ανεξέλεγκτη, ενώ οι εξεγέρσεις εναντίον της Μόσχας σιγοβράζουν για πάνω από μία δεκαετία.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: