Γκρίνιες για τον ρόλο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης!

-Εγκρίθηκε ο απολογισμός των πεπραγμένων της Επιτροπής για το 2012… με γκρίνιες! 
-Μονοπώλησε το ενδιαφέρον το περιστατικό ωμής βίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης

Γκρίνιες για τον ρόλο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης!
Το ενδιαφέρον της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Ξάνθης μονοπώλησε η στάση που θα κρατήσει ο στην αντιραστιστική πορεία που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς και τα έργα ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας. 
Τα μέλη του Οργάνου που συνεδρίασαν το μεσημέρι της Πέμπτης αποφάσισαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τα πρόσφατα θλιβερά επεισόδια στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης καταδικάζοντας τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται. Μέλη της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον δήμαρχο Ξάνθης και πρόεδρος της Επιτροπής να αναλάβει ο δήμος πρωτοβουλίες για την απομόνωση τέτοιων φαινομένων ωμής βίας πριν αυτά πάρουν επεκτάσεις δεδομένων και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής. 
Ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης ανέφερε πως «είμαστε κοντά στην εκδήλωση όλοι αλλά δεν μπορεί να παραστεί αντιπρόσωπος του δήμου ή της Επιτροπής σε αυτή», εξηγώντας πως για κάτι τέτοιο θα έπρεπε να υπάρξει η έγκριση από πλευράς του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο ίδιος παράλληλα εξήγησε πως είχε ζητήσει προσωπικά την αναβολή της αντιραστιστικής πορείας, εκτιμώντας πως γίνεται πολύ γρήγορα και δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος ώστε να οργανωθούν οι ενδιαφερόμενοι. 
Τόσο ο κύριος Νίκος Ανταμπούφης όσο και οι κύριοι Ηλίας Βασιλούδης και Γιώργος Κολλάρος λαμβάνοντας τον λόγο κατά τη διάρκεια συζήτησης στηλίτευσαν τον τρόπο δράσης και λειτουργίας της Χρυσής Αυγής στην και πως πρέπει να δρομολογηθούν ενέργειες για τον περιορισμό και την εν τέλει εξαφάνιση του κλίματος τρομοκρατίας που αυτή προσπαθεί να επιβάλει στις μειονοτικές ομάδες του πληθυσμού, θεωρώντας ανησυχητική την εξάπλωσή της. 
Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης ενώ ο δήμαρχος Ξάνθης ανέφερε πως την ημέρα της πορείας θα απουσιάζει από την πόλη. 
Στα υπόλοιπα θέμα συζήτησης έγινε αναφορά στο της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με τον δήμαρχο Ξάνθης να επισημαίνει πως τα προς υλοποίηση έργα δεν πρόκειται να επηρεάσουν την κυκλοφορία των οχημάτων και για αυτό τον λόγο δεν εντάσσεται το συγκεκριμένο στην κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης. 
Ερωτηθείς σχετικά με τις σκέψεις για πεζοδρόμηση της 28ης Οκτωβρίου ο ίδιος δεν τις διέψευσε τονίζοντας πως υπάρχει μια σχετική μελέτη που βρίσκεται προς εξέταση.  
Πέρασε με λευκά ο απολογισμός των πεπραγμένων! 
Τα μέλη της Επιτροπής προχώρησαν και στην έγκριση του απολογισμού των πεπραγμένων για το 2012 του Οργάνου, με την αντιπολίτευση ωστόσο να ψηφίζει λευκό επισημαίνοντας πως υπάρχουν δράσεις και θέματα που ενώ έπρεπε να απασχολούν την Επιτροπή αυτό δεν συμβαίνει. 
Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Στυλιανίδης ανέφερε πως το 2012 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 12 συνεδριάσεις, ελήφθησαν 95 αποφάσεις για θέματα αρμοδιότητας της Επιτροπής ενώ απαντήθηκαν και 10 γραπτά ερωτήματα μελών της αντιπολίτευσης.  
Μέλη της αντιπολίτευσης ωστόσο εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός πως θέματα όπως η ανακύκλωση και το πράσινο στην πόλη δεν έχουν απασχολήσει την Επιτροπή. 
Από τη συζήτηση δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις με τον κ. Βασιλούδη να ζητά από τον δήμαρχο να συμπεριληφθούν τέτοιου είδους θέματα στην ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων της Επιτροπής λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτό είναι ποιότητα. Κάντε το για την υστεροφημία σας κύριε δήμαρχε τώρα που θα αποχωρήσετε». Η τοποθέτηση αυτή τον κ. Βασιλούδη προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου ο οποίος σε έντονο ύφος του απάντησε «αφήστε τις υποδείξεις σε εμένα. Εγώ δεν χρειάζομαι υστεροφημία, είμαι ακόμη εδώ», ενώ στη συνέχεια της συζήτησης αποκάλεσε τον κ. Βασιλούδη νεκροθάφτη της σωστής διαχείρισης στον δήμο. 
«Είναι μια υπηρεσιακή έκθεση, είναι καλό που γίνεται γιατί στο παρελθόν δεν γινόταν και έχει στατιστικό ενδιαφέρον αλλά πράγματι δεν φαίνεται πουθενά εάν η Ποιότητα Ζωής είχε στόχους και εάν τους πέτυχε και εάν χρειάζεται να διορθωθεί κάτι στην λειτουργία της. Πρέπει να λειτουργούμε και με τέτοιους είδους θέματα ώστε να εισαγάγουμε προβληματισμό, ιδέες και προτάσεις για βασικά ζητήματα στο δημοτικό συμβούλιο» σημείωσε ο κος Νίκος Ανταμπούφης, εξηγώντας πως «δεν μας απασχόλησαν ζητήματα για τις δημοτικές ενότητες παρά μόνο σε περιπτώσεις που αφορούσε καθαρά υπηρεσιακά θέματα και αυτό κατά τη γνώμη μου σημαίνει κάτι».

Γκρίνιες για τον ρόλο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης!

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: