Γνωρίστε τα 5 πιο διάσημα σκυλιά του Instagram

Τα social media κατακλύζονται από φωτογραφίες πανέμορφων και σκανταλιάρικων pets, οι οποίες συλλέγουν χιλιάδες like. Πολλά κατοικίδια, μάλιστα, έχουν αποκλειστικά δικούς τους λογαριασμούς, στους οποίους αναρτώνται selfie, βίντεο, ακόμα και δηλώσεις, ενώ έχουν αποκτήσει πολλούς φανατικούς θαυμαστές.

Γνωρίστε, λοιπόν, τα πέντε πιο διάσημα σκυλιά, βάσει των αναζητήσεων σε αριθμό posts χρηστών του Instagram και φτιάξτε και έναν λογαριασμό στον δικό σας τετράποδο φίλο.

1. Pug
Πρόκειται για παιχνιδιάρικη, κοινωνική φυλή, με ομολογουμένως παράξενη έκφραση και ένα σχεδόν ανθρώπινο πρόσωπο. Αυτή η ράτσα, η οποία έφτασε στην Ευρώπη από την Κίνα, τον 16ο αιώνα, είναι από τις αρχαιότερες φυλές, ανέκαθεν ήταν κατοικίδια, προτείνονται για όσους έχουν οικογένειες -διότι δεν ζητούν πολλά, σε βόλτες ή petting και έχουν… προτίμηση στον καναπέ-, δεν αντέχουν τη ζέστη, δεν μαδάνε πολύ και θα λέγατε πως είναι η επιτομή του όρου “ζώο συντροφιάς”, αφού συμπεριφέρονται όπως ο ιδιοκτήτης τους -έχουν την ίδια διάθεση.

2. Bulldog
Η πεπλατυσμένη μύτη, ο προγναθισμός και το τσαλακωμένο ρύγχος είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μιας γνωστής, σε όλον τον κόσμο, ράτσας που φημίζεται για το πνεύμα, το χαρακτήρα και τη δύναμη του. Η ιστορία τους ξεκινά κάπου στο 13ο αιώνα -στη Μεγάλη Βρετανία- και πάντα ήταν εξαιρετικά αφοσιωμένα στους ανθρώπους τους. Δεν γαβγίζουν πολύ και είναι ευτυχισμένα με το να βρίσκονται δίπλα στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Είναι κτητικά με τον άνθρωπο τους, με τις λιχουδιές και τα παιχνίδια τους. Δεν χρειάζονται εντατική άσκηση, είναι ευαίσθητα στη ζέστη και εξαιτίας της δύναμης και του πείσματος τους χρησιμοποιήθηκαν σε αγώνες σκυλιών -για να “χαλάσει” η φήμη τους.

3. Terrier
Όπως στις προηγούμενες ράτσες και σε αυτή υπάρχουν πολλές διαφορετικές φυλές. Τα Terrie έχουν πέντε ομάδες, ανάλογα με τα κιλά ή τη λειτουργία τους. Οι περισσότερες αναπτύχθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία. Τα fox terrie είναι χαρούμενα, πρόθυμα και ευγενικά σκυλιά. Τους αρέσουν τα παιχνίδια και ταιριάζουν σε περιβάλλοντα με ενεργητικούς ανθρώπους -ως κυνηγητική φυλή είναι δραστήρια. Δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να επιλέξετε αν έχετε παιδιά, εκτός αν μεγαλώσουν μαζί.


4. Chihuahua
H ράτσα αυτή έρχεται από το Μεξικό (υπάρχουν στοιχεία ύπαρξης της από τον 9ο αιώνα) και είναι η μικρότερη που υπάρχει. Φυσικά, υπάρχουν πολλά είδη -ανάλογα με το χρώμα και το μέγεθος της τρίχας. Είναι μικρόσωμα και λόγω αυτού του χαρακτηριστικού είναι και ανασφαλή -και για αυτό γαβγίζουν πολύ. Είναι εξαιρετικά δραστήρια, επουδενί επικίνδυνα και επηρεάζονται πολύ από τη ψυχολογία του ιδιοκτήτη τους. Είναι πολύ έξυπνη ράτσα.

5. Husky
Η λέξη “husky” έχει ρίζες σε αυτή που το πάλαι ποτέ χρησιμοποιούνταν στις αναφορές για τους ανθρώπους που ζούσαν στην Αρκτική (Τσάκτσι). Η πρώτη αναφορά στη συγκεκριμένη ράτσα έγινε το 1852. Έκτοτε δημιουργήθηκαν πέντε ράτσες. Έχουν ενέργεια, διπλό τρίχωμα (άρα δεν κουρεύονται), είναι ανεξάρτητα, παρ’ όλα αυτά μέσα στα σπίτια κινούνται κατά τρόπο που δεν προκαλούν ζημιές. Αγαπούν τους ανθρώπους και με εκπαίδευση μπορούν να ζήσουν με μικρότερα ζώα μέσα στο σπίτι -πρώτα πρέπει να δουλευτεί το κυνηγητικό τους ένστικτο.

Πηγή: Νew York Times

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: