Γνωριμία μέσω γνωστού: Έχει παιδί αλλά άρχισα να τον ερωτεύομαι…

Χώρισα μετά από 3 χρόνια γιατί είχα πολύ προβληματική σχέση. Καμιά επικοινωνία, πολλά ψέματα και ανασφάλειες. Έκανα πολλές προσπάθειες να χωνέψω τον χωρισμό μου.

Ένα βράδυ που ήμουν στα χειρότερά μου, γνώρισα μέσω γνωστής, έναν 30χρονο με παιδί. Ήξερα ποιος ήταν από κοινή παρέα του πρώην. Από εκείνο το βράδυ ξεκινούσαμε και μιλούσαμε για τους πρώην. Έμαθε ο πρώην μου ότι μιλάω μαζί του και ξεκίνησε ένας… πόλεμος εναντίον μου, ότι ποτέ δεν χώρισα και κεράτωσα τον πρώην.

Κλείστηκα σε εμένα και καθημερινά ήμουν αγχωμένη γιατί παρακολουθούσαν το σπίτι μου και την κάθε μου κίνηση. Δεχόμουν υβριστικά μηνύματα. Αυτός ο 30χρονος μου έλεγε να μην ακούω κανένα και ότι ήδη είχε αρχίσει να με ερωτεύεται. Του ζήτησα χρόνο για να μην κάνω λάθη.

Άρχισα να τον ερωτεύομαι…

Πέρασαν 5 μήνες και γνώρισα την κόρη του ενώ του έλεγα να μην… παίζουμε την ψυχολογία ενός 4χρονου. Πήγαινε στη μητέρα της και της έλεγε τι κάναμε. Όταν πήρα την απόφασή μου, εκείνος μου είπε ότι έχει… κρυώσει μαζί μου. Ο λόγος είναι σκέφτεται να πάει στην πρώην του. Θεωρώ πως δεν είναι αντίδραση αλλά πως έχει ακόμα αισθήματα αλλά είμαι διαλυμένη.

Άρχισα να τον ερωτεύομαι, μου είπε ότι είναι 10 χρόνια με την άλλη και πως κάνει το καλύτερο για το παιδί. Να κάνω υπομονή και να περιμένω να επιστρέψει; Όλοι αυτοί που χωρίζουν και έχουν παιδί, ενώνονται ξανά; Είμαι βέβαιη ότι και πίσω να πάει, δεν θα αλλάξει κάτι. Θέλω μια συμβουλή.

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Σοφία Κουφοπούλου

Θα βοηθούσε να σκεφτείτε με ποιο τρόπο αλληλεπιδράτε σε μια σχέση. Πώς ήταν η προηγούμενη σχέση σας που την περιγράφετε ως προβληματική και πώς η σχέση με τον 30χρονο; Υπάρχουν κάποια κοινά σημεία; Πώς εσείς λειτουργούσατε σε αυτές τις σχέσεις; Είστε ικανοποιημένη με τον δικό σας τρόπο αντίδρασης στα γεγονότα;

Τι είναι καλύτερο για εσάς;

Είναι σημαντικό επίσης να διερωτηθείτε πώς θέλετε εσείς μια σχέση. Εάν σας καλύπτει ψυχικά η στάση να περιμένετε να επιστρέψει ή όχι. Εάν θέλετε να προσπαθήσετε για αυτή τη σχέση ή να δημιουργήσετε μια καινούρια. Εσείς μέσα σας γνωρίζετε τι είναι καλύτερο για εσάς.

Σοφία Κουφοπούλου
ψυχολόγος – ψυχοδραματίστρια
6947834889

Σχέση με συνάδερφο: Έχουν καταλάβει ότι κάτι γίνεται μεταξύ μας – Τι να κάνω;

Εγκυμοσύνη στη σχέση: Πώς το χειρίζεσαι όταν συμβαίνει αλλά δεν το περίμενες;

Προδοσία στη σχέση: Γιατί η εμπιστοσύνη είναι τόσο πολύτιμη;

Έρωτας και μακροχρόνια σχέση: Υπάρχει μυστικό για να μην… φθαρεί;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: