Γλυκά Νερά – Συγκλονίζει η περιγραφή της μητέρας: “Άρπαξε το μωρό και το χτύπαγε σε τοίχους και έπιπλα”

Συγκλονίζει τη χώρα η τραγωδία με το ροτβάιλερ που σε κατάσταση αμόκ έκοψε το νήμα της ζωής ενός βρέφους μόλις 2 μηνών στα Γλυκά Νερά.

Την ώρα της τραγωδίας στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου της οδού Κυκλάδων βρισκόταν μόνο η μητέρα μαζί με με το δύο μηνών κοριτσάκι της και τον Βερόν, τον σκύλο ράτσας ροτβάιλερ της οικογένειας. Τα τρία μεγαλύτερα παιδιά της, όλα αγόρια, τα είχε πάρει νωρίτερα ο πατέρας τους στο σχολείο.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το ροτβάιλερ επιτέθηκε στο άτυχο βρέφος, με τη μητέρα να καταβάλλει υπερπροσπάθεια για να σώσει το μωράκι της. Όπως είπε η μητέρα του βρέφους σε κατάσταση σοκ στους αστυνομικούς, το ροτβάιλερ κατασπάραξε το κοριτσάκι της, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει.

“Άρπαξε το μωρό και το χτύπαγε σε τοίχους και έπιπλα”

“Ο σύζυγός μου ήταν στην εργασία του. Εγώ ήμουν στο μπάνιο και καθάριζα, Το μωρό το είχα αφήσει στο σαλόνι, ενώ το ροτβάιλερ ήταν στο μπαλκόνι. Ξαφνικά ο σκύλος αγρίεψε τόσο πολύ που έσκισε τη σίτα της μπαλκονόπορτας και μπήκε στο σπίτι. Άρπαξε κατευθείαν το μωρό και άρχισε να το χτυπάει σε τοίχους και σε έπιπλα.”

Η μητέρα κατάφερε τελικά να βγάλει το βρέφος από τα δόντια του σκύλου και, ως νοσηλεύτρια, προσπάθησε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. Χωρίς να χάσει χρόνο μπήκε στο αυτοκίνητο και μετέφερε στο Παίδων Πεντέλης το μωράκι της, ελπίζοντας σε ένα θαύμα.

Προσπαθούσαν επί 30 λεπτά να επαναφέρουν το βρέφος

Το προσωπικό κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το επαναφέρει στη ζωή. Το βρέφος, όμως, ήταν ήδη νεκρό. Επί μισή ώρα οι γιατροί έκαναν ανανήψεις στο μωράκι, αλλά δεν αντιδρούσε.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Σήμερα το πρωί στις 09.40 πμ, βρέφος θήλυ 2 μηνών, μεταφέρθηκε νεκρό στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας από τη μητέρα του.

Κατά την αντικειμενική εξέταση δεν είχε αναπνοές, ούτε καρδιακή λειτουργία, δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις.

Αμέσως μετά την εισαγωγή του στα Εξωτερικά Ιατρεία έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών χωρίς αποτέλεσμα.

Η μητέρα υποστήριξε ότι ο σκύλος του σπιτιού επιτέθηκε στο βρέφος.

Η σορός μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία»

Η περιγραφή από τον μοναδικό άνθρωπο που είδε τη μητέρα με το μωρό λίγα μόλις λεπτά μετά το περιστατικό συγκλονίζει: “Κατεβαίνει με το μωρό στο χέρι, τρέχοντας στο αυτοκίνητο, βάζει μπροστά και εξαφανίστηκε.”

Η μητέρα του βρέφους και η γιαγιά προσήχθησαν, ενώ η πρώτη συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Υποβασταζόμενη από ένα φίλο της και φορώντας ακόμη τις πιτζάμες της, η μητέρα του βρέφους έφυγε από το αστυνομικό τμήμα. Με προφορική εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερη.

“Το σκυλί ζήλευε πολύ το μωρό”

“Ζήλευε πολύ το μωρό και το έβγαζε έξω”, αναφέρθηκε από οικείους της οικογένειας, ενώ οι γείτονες είπαν πως άκουγαν μέρα και νύχτα το σκυλί να γαβγίζει άγρια στο μπαλκόνι.

Η φιλοζωική πήρε το ροτβάιλερ

Με την βοήθεια υπαλλήλων της Φιλοζωικής, απομακρύνθηκε το ροτβάιλερ που επιτέθηκε θανάσιμα στο άτυχο βρέφος.

Ο σκύλος αναμένεται να εξεταστεί από ειδικούς. Στην περίπτωση που η Φιλοζωική καταλήξει ότι το σκυλί παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά, τότε θα ενημερωθεί σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας. Διαφορετικά, θα φιλοξενηθεί στη φιλοζωική μέχρι να βρεθεί ανάδοχη οικογένεια.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: