Γκίζι: Λανθασμένη η πολιτική Μέρκελ-Σόιμπλε για την Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι, σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / DLF), επισήμανε ότι «η πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ και του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι λανθασμένη. Μια χώρα, όπως η Ελλάδα, χρειάζεται ένα επενδυτικό πρόγραμμα».

Για το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ο Γερμανός πολιτικός σχολίασε ότι «με τη Μαρίν Λεπέν πρόεδρο της Γαλλίας η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν νεκρή. Βέβαια και με τον Εμανουέλ Μακρόν δεν θα εξελιχθούν όλα αυτομάτως προς το καλύτερο. Εάν συνεχιστεί η κοινωνική κατεδάφιση, η μείωση των μισθών και των συντάξεων στη Γαλλία, θα ήταν καταστροφικό. Το ότι ο Μακρόν θέλει την αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών είναι ορθό».

Παρά την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι δεν εξελέγη η Μαρίν Λεπέν, ο κ. Γκίζι εξέφρασε την ανησυχία του για το αν «ο νέος Γάλλος πρόεδρος προσπαθήσει με συνέπεια να θέσει ένα τέλος στην πολιτική λιτότητας στη νότια Ευρώπη».

Ο Γκρέγκορ Γκίζι όρισε τον διάχυτο λαϊκισμό στην Ευρώπη ως εξής: «Το να μιλάς απλά, αλλά να λες κάτι λανθασμένο, αυτό σημαίνει λαϊκισμός». Υπογράμμισε, επίσης, ότι «η διαφορά μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς έγκειται στο ότι η Δεξιά είναι πάντα στο πλευρό του εθνικισμού, ποτέ όμως στην πλευρά των αδύναμων άλλων εθνών. Αυτό δεν πρέπει ποτέ να το απεμπολίσει η Αριστερά».

Καταλήγοντας, ο Γκρέγκορ Γκίζι σημείωσε ότι επιθυμεί «να τάσσονται οι πολιτικοί σαφέστερα υπέρ της Ευρώπης και κατά του μίσους».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: