Givenchy S/S21:O Williams κατέθεσε την εμπειρία του στο streetwear στην υπηρεσία της υψηλής ραπτικής

Givenchy S/S21:O Williams κατέθεσε την εμπειρία του στο streetwear στην υπηρεσία της υψηλής ραπτικής

Kαι έτσι ξαφνικά οι Millennials έρχονται πιο κοντά στον πιο ιστορικό, Γαλλικό Οίκο Μόδας.

Όταν πριν από λίγους μήνες ανακοινώθηκε ότι ο 34χρονος, Αμερικάνος σχεδιαστής streetwear, o Matthew M. Williams, αναλαμβάνει τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οίκου Givenchy. Tα social media πήραν φωτιά. Άλλος ένας ανατρεπτικός νεαρός, υπέρμαχος του πανάκριβου athleisure ντυσίματος και των εκκεντρικών casual κομματιών (οι άλλοι δύο είναι ο Virgil Abloh στον Οίκο Louis Vuitton και ο Kim Jones στον Dior), κάθονται στο τιμόνι ενός εμβληματικού Γαλλικού Fashion House με σκοπό να το εκσυγχρονίσουν (;) ή να κάνουν την πολυτέλεια πιο εύπεπτη για όλους.

Πόσα hoodies και neon graphic prints μπορεί να καταναλώσει η γενιά των Millennials; Mάλλον όσα ακριβώς μπορεί να αντέξει. Και αυτό μας το απέδειξε η πρώτη επίδειξη μόδας του Williams για τον Οίκο Givenchy που πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Παρισίου. Με μία αισθητική προσέγγιση που δεν ξέφευγε από τα προσεχτικά δομημένα όρια της υψηλής ραπτικής, η συλλογή του label για τη σεζόν S/S 2021, συνδυάζει το savoir-faire του εκλεπτυσμένου ντυσίματος με την πιο sexy εκδοχή του streetwear.

«Δεν είμαι ο τύπος που σχεδιάζει μία collection επηρεαζόμενος από ένα μόνο θέμα. Επικεντρώνομαι περισσότερο σε συγκεκριμένα ρούχα και αξεσουάρ που πολλά από αυτά θα τα φορούσα εγώ προσωπικά», λέει ο Matthew M. Williams λίγο μετά το φινάλε του show. Παρατηρώντας τα σύνολα της παρακάτω gallery θα δεις ότι οι δημιουργίες του είναι επικεντρωμένες στο μέλλον αλλά δεν λείπουν και μερικές εκλάμψεις νοσταλγίας, όπως τα «κέρατα» που φόρεσε στα μοντέλα και ήταν σαφής αναφορά στην περίοδο που μεσουρανούσε ο Alexander McQueen ή το αυστηρό tailoring που εφάρμοσε στα παντελόνια και στα σακάκια του αποτίοντας φόρο τιμής στον ίδιο τον Hubert de Givenchy.

Oversized πανωφόρια, tops με halter κόψιμο που αφήνουν έξω την κοιλιά και την πλάτη, ugly sandals συνδυασμένα με body conscious φορέματα από οικολογικό δέρμα και laser cut κομμάτια, αποτελούν το sci-fi «όραμα» του Williams για το μέλλον της Ηaute Couture, το μέλλον του Givenchy. Και αυτό το «όραμα» προβλέπεται να πάρει χιλιάδες likes και κοινοποιήσεις στα social media. Γιατί η μόδα το 2021 δεν πρέπει να είναι απρόσιτη, πρέπει να είναι απλά πρωτότυπη.
 Chelsea Boots: Τα πιο hot κομμάτια της αγοράς για να υιοθετήσεις τώρα την τάση

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: