Γκισλέιν Μάξγουελ: Από τη φυλακή – κολαστήριο μεταφέρεται… στη «Disneyland»

Η 60χρονη πρώην ερωμένη του Αμερικανού παιδόφιλου Τζέφρι Έπσταιν καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών — Από το Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης του Μπρούκλιν, θα μεταφερθεί στο Ντάνμπερι του Κονέκτικατ, όπου θα έχει… όλες τις ανέσεις

Βαλίτσες φτιάχνει η «μαντάμ» Γκισλέιν Μάξγουελ, που από το καλοκαίρι του 2020 βρισκόταν σε μία φυλακή-κολαστήριο στη Νέα Υόρκη.

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση της ποινής της, η πρώην ερωμένη του Αμερικανού παιδόφιλου, Τζέφρι Έπσταιν, θα μεταφερθεί σε άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα που θα θυμίζει… «Disneyland».

H 60χρονη Γκισλέιν Μάξγουελ, που κρίθηκε ένοχη στα τέλη του 2021 για εμπορία ανηλίκων με σκοπό τη σeξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση, καταδικάστηκε χθες σε κάθειρξη 20 ετών από δικαστήριο της Nέας Υόρκης.


Οι δικηγόροι της Μάξγουελ, κόρη του Βρετανού πρώην μεγιστάνα του Τύπου Ρόμπερτ Μάξγουελ, ζήτησαν την επιείκεια του δικαστηρίου και ποινή «πολύ κάτω» από τα 20 χρόνια κάθειρξη και συγκεκριμένα πέντε ετών, ενώ οι εισαγγελείς ζήτησαν τη φυλάκισή της για 55 χρόνια.

Η «μαντάμ» Μάξγουελ βοηθούσε τον Αμερικανό χρηματιστή να κακοποιεί σeξουαλικά όχι μόνο ο ίδιος αλλά και οι φίλοι του, όπως ο πρίγκιπας Άντριου της Βρετανίας, γυναίκες και ανήλικα κορίτσια τα οποία «ψάρευε» η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρώην εραστής και συνεργάτης της, Τζέφρι Έπσταϊν αυτοκτόνησε σε ηλικία 66 ετών ενώ βρισκόταν έγκλειστος σε φυλακή του Μανχάταν τον Αύγουστο του 2019 , εν αναμονή της δίκης του για κατηγορίες σωματεμπορίας.


Οι Σάρα Ράνσομ και Ελίζαμπεθ Στάιν, θύματα σeξουαλικής εκμετάλλευσης των Μάξγουελ-Επστάιν

Από το Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης στο Ντάνμπερι του Κονέκτικατ

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», σε αντίθεση με το Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης όπου βρίσκεται έγκλειστη τους τελευταίους 23 μήνες, η φυλακή στην οποία θα μεταφερθεί έχει και του πουλιού το γάλα…

Μάλιστα, η φυλακή… Nτίσνειλαντ ενέπνευσε το Netflix για τη δημιουργία της βραβευμένης του σειράς «Orange Is the New Black» (Το Πορτοκαλί είναι το νέο μαύρο).

Από τη σύλληψή της, τον Ιούλιο του 2020, όταν τελικά εντοπίστηκε από τις αρχές, η Μάξγουελ εγκλωβίστηκε στο διαβόητο Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης στο Μπρούκλιν, που θεωρείται μια από τις πιο σκληρές φυλακές της Αμερικής.


Η Άνι Φάρμερ, θύμα σeξουαλικής εκμετάλλευσης των Μάξγουελ-Επστάιν

Ενόψει της δίκης της, οι δικηγόροι της Maxwell προσπάθησαν επανειλημμένως — και ανεπιτυχώς — να πείσουν τον δικαστή να την αφήσει ελεύθερο με εγγύηση, επισημαίνοντας ότι δεν μπορούσε άλλο την «κόλαση».

Οι δικηγόροι της υποστήριξαν ακόμη και ότι οι συνθήκες φυλάκισής της ήταν κατάλληλες μόνο για τον φανταστικό κατά συρροή δολοφόνο Hannibal Lecter.

Ωστόσο, στη νέα της φυλακή θα μπορεί να επισκεφθεί τη βιβλιοθήκη, να γυμναστεί, να κάνει τηλέφωνα, να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο όπως επίσης και να μπορεί να παρακολουθεί ταινίες στην τηλεόραση. Για να αποτραπεί το ενδεχόμενο αυτοκτονίας, υπάρχει συνεχής επιτήρηση ειδικών φρουρών. Ειδικός σε θέματα φυλακών είχε δηλώσει στους «Times» ότι, μόλις η Γκισλέιν φθάσει στη φυλακή, θα νομίζει ότι κέρδισε το λαχείο».

Στη φυλακή «Disneyland» κρατούνται 1.049 άνδρες και γυναίκες. Οι έγκλειστοι μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης στη μαγειρική, την κηπουρική, την αρτοποιία και τη ζωγραφική. Επιπλέον, μπορούν να εκπαιδευτούν για να γίνουν βοηθοί οδοντιάτρων και υδραυλικοί.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: