Γιουβετσάκι σε ατομικά πήλινα !!!

Πολύ νόστιμο φαγητό που αρέσει σε όλη την οικογένεια !!

Υλικά
500 γρ. κριθαράκι
πιπέρι-αλάτι
4 ώριμες τομάτες
1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια
12 κουτ.γλυκού ζάχαρη
1 1/2 κιλά μοσχάρι γάλακτος κομμένο σε κομμάτια

 Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε το σκόρδο και κατόπιν τις τομάτες τριμμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό αλάτι πιπέρι και τον τοματοπολτό.
Προσθέτουμε και το αλατοπίπερο με την ζάχαρη.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Μεταφέρουμε το κρέας μαζί με τη σάλτσα του από την κατσαρόλα σε ατομικά πήλινα σκεύη ή ένα μεγάλο  πήλινο σκεύος.
Προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό ώστε να σκεπάζει το κρέας αρκετά.
Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και μόλις η σάλτσα κοχλάσει προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.
Περίπου για κάθε ατομικό πήλινο βάζουμε 1 φλιτζάνι του καφέ γεμάτο κριθαράκι ,αν το βάλουμε σε μεγάλο πήλινο όλο –το κριθαράκι μαζί τα 00 γραμ-ανακατεύουμε .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για 15 λεπτά ακριβώς από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει,—πρέπει να το βγάλουμε λίγο μελάτο γιατί πήζει —προσέχοντας που και πού να έχει νερό το πήλινο μην μας στεγνώσει.Σερβίρουμε ζεστό με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Αν θέλουμε μπορούμε στα τελευταία 5 λεπτά ψησίματος να σκεπάσουμε με μπόλικο τυρί τριμμένο το κάθε πήλινο και να συνεχίσουμε το ψήσιμο να λιώσει από πάνω .Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: