Γιούνκερ: Ο Σόιμπλε ήταν υπέρ των Ελλήνων την κρίσιμη στιγμή

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απαντώντας σε ερώτηση της Bild, σχετικά με το αν χαίρονται οι υπερχρεωμένες χώρες με τη φυγή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, τόνισε πως οι Ελληνες γνωρίζουν ότι ο Σόιμπλε τάχθηκε επίσης υπέρ των συμφερόντων τους την κρίσιμη στιγμή.

Όπως υπογράμμισε, συχνά δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα η εικόνα που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα για τον Σόιμπλε και τη Γερμανία, ενώ χαρακτήρισε «γερμανικό παραμύθι» την άποψη ότι μόνον ο Σόιμπλε έχει υποστηρίξει τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Αναφερόμενος στα νέα καθήκοντα του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο κ. Γιούνκερ σχολίασε ότι θα γίνει ένας εξαιρετικός πρόεδρος της Βουλής.

Σε ερώτηση για το αν μια ενδεχόμενη αδιάλλακτη στάση του κόμματος FDP έναντι των υπερχρεωμένων κρατών μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την ΕΕ, ο πρόεδρος της Κομισιόν απάντησε ότι το CDU της Μέρκελ είναι ένα έμπειρο ευρωπαϊκό κόμμα και ότι δεν μπορεί να διακρίνει πρόθεση απομάκρυνσης των Πρασίνων από την Ευρώπη. Μάλιστα, εξέφρασε την ευχή το FDP να θυμηθεί ότι είναι το κόμμα του Χανς-Ντίντριχ Γκένσερ.

Αναφορικά με την προσφυγική κρίση, ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι ήταν σωστή η απόφαση του Βερολίνου να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό προσφύγων. Όπως επεσήμανε, περισσότεροι από 17.000 υπάλληλοι της νέας ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής στηρίζουν τους 100.000 εθνικούς συνοριοφύλακες και τις περιπολίες σε Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία και Ισπανία.

Η Ευρώπη είναι και παραμένει μια ήπειρος της αλληλεγγύης, κατέληξε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: