Γκιουλέκας: Η Θεσσαλονίκη έχει αφεθεί εγκαταλελειμμένη στην τύχη της από την κυβέρνηση

Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε με δήλωσή του ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, με αφορμή την πολύωρη ταλαιπωρία την οποία υπέστησαν εκατοντάδες επιβάτες επί δύο εικοσιτετράωρα εξαιτίας της πυκνής ομίχλης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Στη δήλωσή του, μεταξύ άλλων, ο κ. Γκιουλέκας αναφέρει πως “η Θεσσαλονίκη έχει αφεθεί εγκαταλελειμμένη στην τύχη της από την Κυβέρνηση” και υπογραμμίζει πως “η απίστευτη αυτή ταλαιπωρία οφείλεται στα προβλήματα και τις καθυστερήσεις στα έργα ανακατασκευής του κεντρικού διαδρόμου”.

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του κ. Γκιουλέκα:

«Η Θεσσαλονίκη έχει αφεθεί εγκαταλελειμμένη στην τύχη της από την Κυβέρνηση. Το διαπιστώσαμε και πρόσφατα, με όσα συνέβησαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία και την αφάνταστη ταλαιπωρία που υπέστησαν αμέτρητοι επιβάτες, οι οποίοι έβλεπαν τις πτήσεις τους είτε να ακυρώνονται, είτε να καθυστερούν επί ώρες λόγω…ομίχλης.

Περιμέναμε έως σήμερα κάποια αντίδραση από την πλευρά της Κυβέρνησης. Ματαίως, όπως φάνηκε, αφού τόσο ο αρμόδιος Υπουργός όσο και το Γραφείο του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη δεν θεώρησαν ότι ήταν άξιο λόγου το συμβάν.

Η απίστευτη αυτή ταλαιπωρία οφείλεται στα προβλήματα και τις καθυστερήσεις στα έργα ανακατασκευής του κεντρικού διαδρόμου. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η αρχική συμφωνία με την εταιρεία που είναι επιφορτισμένη με τη λειτουργία του αεροδρομίου, προέβλεπε ότι τα έργα θα είχαν προ πολλού ολοκληρωθεί.

Μετά την πρώτη αναβολή, προγραμματίσθηκαν να γίνουν το καλοκαίρι, αλλά τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω του μεγάλου αριθμού πτήσεων. Και τώρα που τα έργα είναι επιτέλους σε εξέλιξη, δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για εγκατάσταση κάποιου συστήματος υποβοήθησης προσγείωσης στον βοηθητικό διάδρομο απογειώσεων και προσγειώσεων που λειτουργεί ως βασικός όσο διαρκούν οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης.

Δεν θα έπρεπε ο κ. Σπίρτζης να είχε ήδη ενδιαφερθεί για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του αεροδρομίου, προκειμένου να μην ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό όσο διαρκούν οι εργασίες; Καλούμε τον Υπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του πριν την επόμενη… ομίχλη, ώστε να μην επαναληφθούν οι τραγικές σκηνές αναμονής και ταλαιπωρίας».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: