Γιόστ Καπίτο:Από την McLaren στη Williams

Η βρετανική ομάδα της  F1  Williams απέκτησε νέο διευθύνοντα σύμβουλο. Ο  πρώην επικεφαλής της McLaren, Γιόστ Καπίτο,  αναλαμβάνει χρέη διευθύνοντα συμβούλου ενώ  γενικός διευθυντής διορίσθηκε  ο Σάιμον Ρόμπερτς. Από τον περασμένο Αύγουστο η Williams πέρασε στα χέρια της  Dorilton Capital. Από τη στιγμή που η οικογένεια της Williams παρέδωσε τα ηνία στην Dorilton Capital ξεκίνησαν σαρωτικές αλλαγές στη δομή της ομάδας.

Ο  Γιόστ Καπίτο  διαθέτει εμπειρία τεσσάρων δεκαετιών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, προκειμένου να οδηγήσει την ομάδα σε μια νέα εποχή. Ο Γερμανός θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη για την καθημερινή διαχείριση της εταιρείας από την 1η Φεβρουαρίου 2021. Ο Καπίτο θα δίνει αναφορά στον πρόεδρο της Williams, Μάθιου Σάβατζ, ενώ ο Ρόμπερτς, ο οποίος είχε αναλάβει να εκτελεί -προσωρινά- καθήκοντα γενικού διευθυντή μετά το ιταλικό γκραν πρι, όταν αποχώρησε η Κλερ Γουίλιαμς, μονιμοποιήθηκε στο συγκεκριμένο πόστο και θα δίνει αναφορά απευθείας στον Καπίτο.

Ο Καπίτο έχει ζήσει χρυσές στιγμές στην καριέρα του. Στο  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, πανηγύρισε την κατάκτηση των τίτλων σε οδηγούς και κατασκευαστές για τέσσερις σερί χρονιές ως διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Volkswagen. Για ένα μικρό διάστημα θήτευσε στη McLaren ως διευθύνων σύμβουλος, αλλά αποχώρησε από την ομάδα της F1 μετά την αποχώρηση του Ρον Ντένις -ο οποίος τον είχε επιλέξει για τη συγκεκριμένη θέση- κι επέστρεψε στη Volkswagen.

Γιόστ Καπίτο:Από την McLaren στη Williams gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: