Γιορτή της Μητέρας: Τι να χαρίσεις στη σημαντικότερη γυναίκα της ζωής σου

Την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου εορτάζεται σε περισσότερες από 50 χώρες η γιορτή της Μητέρας. Για το 2023 η γιορτή της μητέρας θα εορταστεί την Κυριακή 14 Μαΐου.

Οι πρώτες αναφορές για Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα. Ωστόσο, «μητέρα» της γιορτής θεωρείται η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis, η οποία διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα «Mothers Friendships Day» και συναντήσεις με το όνομα «Mothers Day Meetings», κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες.

Ιστορικά, προέρχεται από ένα αμερικανικό κίνημα των γυναικών-μητέρων, με το όνομα «Mothers Friendships Day», που ιδρύθηκε το 1865 υπό την Ann Jarvis, κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου (1861-1865).

Το κίνημα των γυναικών δραστηριοποιήθηκε υπέρ της ειρήνης, με διάφορες δραστηριότητες και συνέχισε τις δράσεις του ακόμα και μετά τη λήξη του πολέμου, όπως με τον αγώνα για την επανένωση οικογενειών που είχαν χωριστεί κατά τη διάρκειά του.

Η Ann Jarvis, που είχε οργανώσει στο παρελθόν το «Κλαμπ Εργασίας για την Ημέρα της Μητέρας», για να βελτιώσει την υγιεινή και την υγεία τόσο για στρατόπεδα Ένωσης όσο και για Ομοσπονδιακούς, που υπέστησαν έκρηξη τυφοειδούς, ήθελε να το επεκτείνει σε ετήσιο μνημόσυνο για τις μητέρες, αλλά πέθανε το 1905.

Ο «πατέρας» της Ημέρας της Μητέρας, στην Αμερική, θα μπορούσε να θεωρηθεί ο πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον αφού ήταν εκείνος που καθιέρωσε επισήμως της δεύτερη Κυριακή του Μάη ως μέρα δημόσιας έκφρασης αγάπης προς τις μαμάδες.

Πότε καθιερώθηκε στην Ελλάδα

Αρχικά στην Ελλάδα η γιορτή συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου). Τότε, η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την Παναγία με τον Ιωσήφ, που πηγαίνουν τον 40 ημερών Ιησού στο ναό για ευλογία – να «σαραντίσει», με τη σύγχρονη ορολογία. Μια κίνηση, που ακόμα και σήμερα κάνουν οι χριστιανές μητέρες.

Ο παράλληλος εορτασμός της μητέρας ξεκίνησε το 1929, με προφανή τον συμβολισμό. Όμως, κατά την δεκαετία του 1960, ο εορτασμός ατόνησε και ενισχύθηκε η δυτικόφερτη συνήθεια εορτασμού δηλαδή την 2η Κυριακή του Μαΐου.

Ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για όλα όσα προσφέρουν οι μαμάδες συνηθίζεται εκείνη τη μέρα τα παιδιά να προσφέρουν ευχετήριες κάρτες και λουλούδια.

Αν και εσείς ψάχνετε το κατάλληλο δώρο για την γιορτή της μητέρας, το σίγουρο είναι ότι θα το βρείτε στο SHOPFLIX.gr. Μέσα από την απεριόριστη ποικιλία προϊόντων του θα βρείτε ξεχωριστά δώρα όπως γυναικεία κοσμήματα, αρώματα και τσάντες για να προσφέρεται στη μητέρα σας.

Κάντε της αγορές και επιλέξετε έναν από τους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους πληρωμής. Η πλατφόρμα θα φροντίσει ώστε το δώρο σας να φτάσει άμεσα σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Μια πολύ καλή επιλογή είναι το άρωμα Dior Miss Dior 2021 Eau De Parfum. Πρόκειται για ένα λουλουδένιο άρωμα που σίγουρα θα το λατρέψει οποιαδήποτε μαμά. Οι νότες κορυφής είναι ίριδα, παιώνια και κρίνο της κοιλάδας, οι μεσαίες νότες είναι τριαντάφυλλο, ροδάκινο και Βερίκοκο, οι νότες της βάσης είναι Βανίλια, σπόρος Τόνκα, Μόσχος, Βενζόη και σανδαλόξυλο.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: