Γιορτή για τα 50 χρόνια από τη νίκη του 240Ζ στο Ράλι  Ανατολικής Αφρικής

Το εμβληματικό 240Z  δίπλα στο Nissan JUKE Rally Tribute Concept

Το εμβληματικό 240Z δίπλα στο Nissan JUKE Rally Tribute Concept για την 50ή επέτειο από τη νίκη στο  Ράλι  Ανατολικής Αφρικής

Το 1971, στο εξαντλητικό Ράλι Σαφάρι της Ανατολικής Αφρικής, ο  Edgar Herrmann με συνοδηγό τον Hans Schüller και ένα 240Z τερμάτισαν στη δεύτερη και ήταν μια μεγάλη στιγμή για την γιαπωνέζικη αγωνιστική ομάδα.Τότε το 240Z με κίνηση στους πίσω τροχούς ,«φορούσε» έναν εξακύλινδρο κινητήρα 2,4 λίτρων, που απέδιδε 210PS.

Το νικηφόρο αυτοκίνητο αναπαλαιώθηκε και απο το  2013 και είναι μέρος της συλλογής ιστορικών αυτοκινήτων της Nissan που στεγάζεται στη Zama, κοντά στο  παγκόσμιο στρατηγείο της αυτοκινητοβιομηχανίας,  στην περιφέρεια Kanagawa της Ιαπωνίας.

Η Nissan για να τιμήσει την 50ή επέτειο από την νίκη της στο Ράλι της Ανατολικής Αφρικής με το εμβληματικό 240Z, έδωσε στη δημοσιότητα σκίτσα που δείχνουν πώς θα έμοιαζε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο ράλι της μάρκας, με βάση το JUKE.Η δημοσίευση των φωτογραφιών του Nissan JUKE Rally Tribute Concept,συνέπεσε με την εκκίνηση του θρυλικού Safari Rally στην Κένυα.

Αν παρατηρήσετε τις τότε σχεδιαστικές γραμμές θα παρατηρήσετε ότι το JUKE παραγωγής μοιάζει σε πάρα πολλά σημεία  με το σχεδιασμό του JUKE Rally Tribute Concept. Στιβαρό,με ανυψωμένο το μπροστινό τμήμα και με κοντές εμπρός και πίσω προεξοχές που του προσδίδουν εξαιρετική ευελιξία αλλά και ικανοποιητικές επιδόσεις εκτός δρόμου.

Οι θόλοι των τροχών είναι μεγάλοι για να «φιλοξενήσουν» τα εκτός δρόμου ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά. Τα πρόσθετα φώτα που είναι τοποθετημένα στο καπό και στην οροφή δίνουν με μια πρώτη ματιά τα χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου εκτός δρόμου.

Το μαύρο καπό και οι μαύρες ζάντες του JUKE Rally Tribute Concept είναι ένας οπτικός “φόρος τιμής”  στο 240Z του 1971, που αγωνίστηκε στο Ράλι της Ανατολικής Αφρικής. Κάπως έτσι παρουσιάσθηκε το εντυπωσιακό off-road και στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2015. Με μικρές διαφορές από το εκθεσιακό Juke του 2015 παρουσιάσθηκε το 2019 και το Juke παραγωγής. Αυτό δηλαδή που βλέπουμε να κυκλοφορεί στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Οι δεσμεύσεις της Nissan

Σύντομα θα δούμε το ηλεκτρικό / υβριδικό JUKE ενώ έχει ήδη ξεκινήσει το λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του νέου “εξηλεκτρισμένου” Qashqai στην Ευρώπη, με το νέο  X-Trail να  ακολουθεί το επόμενο έτος.

Γιορτή για τα 50 χρόνια από τη νίκη του 240Ζ στο Ράλι  Ανατολικής Αφρικής gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: