Γιώργος Παρτσαλάκης για Μάρκο Σεφερλή: Δεν θέλω να τον ξαναδώ μπροστά μου

Γύρω από την παράσταση «Ζητείται Ψεύτης» που ήταν ανέβει στο θέατρο Παλλάς, με τον Μάρκο Σεφερλή στον πρωταγωνιστικό ρόλο, είχε γίνει πολύς λόγος. Ειδικά, η ματαίωση της είχε φέρει στην επιφάνεια μία κόντρα ανάμεσα στον ηθοποιό και την εταιρεία παραγωγής.

Το πρωί της Τετάρτης ο Γιώργος Παρτσαλάκης ο οποίος ήταν να συμπρωταγωνιστήσει στη θεατρική παράσταση, πήγε καλεσμένος στην εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου» και προχώρησε σε ένα απίστευτο ξέσπασμα όταν ρωτήθηκε για την παράσταση που θα ανέβει τελικά με τον Αλέξη Γεωργούλη στον κεντρικό ρόλο.

Επειδή είμαστε στον αέρα δεν θα έπρεπε να πω κάποια πράγματα και είχα σκοπό να μη μιλήσω και να το κλείσω. Αλλά επειδή με προκαλείς – με την καλή έννοια – ήθελα να σου πω και ήθελα να στείλω και ένα μήνυμα στον Μάρκο Σεφερλή ότι αυτό που έκανε είναι ντροπή του! Μεγάλη ντροπή! Συγκεκριμένα, βγαίνει σε κάποια εκπομπή στην τηλεόραση, για το θέμα, ότι κάνουμε αυτό και δεν αναφέρει πουθενά το όνομα μου. Θεωρώ ότι είναι θλιβερό. Όχι ειδικά το δικό μου, αλλά ναι ειδικά το δικό μου γιατί είναι 68 ετών, έχω κάνει 78 παραστάσεις – αυτά που λέω είναι ντροπή μου- ξέρει πολύ καλά και όταν ακυρώνεις έναν τέτοιο άνθρωπο είναι ντροπή σου, είσαι μικρόψυχος. Και του το λέω ευθέως» είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Και συνέχισε: «Όταν ανεβάζεις στο Δελφινάριο μια πινακίδα για το καλοκαίρι που γράφει “Σεφερλής τον χειμώνα στο Παλλάς” και είναι μόνος του και δεν σέβεται ούτε τα χρόνια μου, ούτε την ηλικία μου, είναι ντροπή του. Αυτό λοιπόν που βγάζει προς τα έξω ένα πολύ καλό παιδί που σέβεται. όχι σε έμενα. Και τα λέω δημόσια. Ούτε τον κατηγορώ, ούτε τον βρίζω, ούτε τίποτα. Απλά θεωρώ ότι αυτή η συμπεριφορά του είναι θλιβερή. Μπορείς να μου πεις γιατί βγήκε σε τρεις εκπομπές και δεν ανέφερε πως μεταξύ των ανθρώπων που παίζουν είναι και αυτός; Δεν είναι παράπονο αγάπη μου. Το θέατρο, όταν δεν το σέβεσαι, κάνεις κακό στο θέατρο. Και ένας άνθρωπος που δεν σέβεται του μεγαλύτερους και σε ηλικία, είναι ντροπή. Εγώ λοιπόν έχω να του το πω αυτό και αν θέλει να λέει ότι είναι ευγενής, καλός, βοηθάει κλπ, να σέβεται τους ανθρώπους. Λυπάμαι πάρα πολύ που με αναγκάζετε να το πω, αλλά είναι straight αυτό που λέω. Και δεν έχω κανένα παράπονο και ούτε θέλω, ούτε ζητώ την υπεράσπιση του κυρίου Σεφερλή για τη διαδρομή μου και τη ζωή μου».

Για να καταλήξει έντονα φορτισμένος: «Αυτό που είπε ότι ήρθε από την Κόρινθο χωρίς παπούτσια, να γνωρίζει ότι το ’69 που ήρθα στην Αθήνα δεν είχα ούτε παπούτσια, κι ό,τι έκανα το έκανα μόνος μου. Άρα δεν είναι τέτοια θέματα. Όταν αυτή η δουλειά καταστράφηκε, βγήκε και έκανε μια εκπομπή και ήταν μια διαμάχη ανάμεσα στην εταιρεία και αυτόν και μπαίνει ένα ερώτημα – 10 μήνες κράτησε αυτό το θέμα – δεν έπρεπε να με πάρει ένα τηλέφωνο να μου πει “Γιώργο, εγώ για όλη αυτή την ιστορία δεν φέρω καμία ευθύνη, είναι της παραγωγής”. Εμένα δεν πήρε τηλέφωνο ποιος; Ο κύριος Σεφερλής; Να μην τον ξαναδώ μπροστά μου! Κάποιες φορές είτε είμαι στον αέρα είτε δεν είμαι, είμαι αδυσώπητος γιατί έτσι είναι η ζωή».

(?)

Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: