Γιώργος Παπαδάκης για τη φωτιά στην Πεντέλη: Το 112 λειτούργησε πολύ σωστά, έσωσε ζωές

Για τις ώρες αγωνίες που έζησε, λόγω της φωτιάς στην Πεντέλη, μίλησε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Οπως είπε, η φωτιά «έτρεχε» με τρομερή ταχύτητα, ενώ ευχαρίστησε τους εθελοντές χαρακτηρίζοντάς τους ήρωες.

«Δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Δεν θα πρέπει να θριαμβολογούμε για αυτό. Αυτό έχει να κάνει με το θέμα της ατομικής ευθύνης και ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πειθάρχησαν στο 112 που ευτυχώς αυτή τη φορά λειτούργησε πάρα πολύ σωστά. Αυτό έσωσε ανθρώπινες ζωές» είπε ο Γιώργος Παπαδάκης στο OPEN.

Μιλώντας για τη συμβολή των εθελοντών, ο γνωστός παρουσιαστής δήλωσε πως είναι «ήρωες» και πως εκείνοι ήταν που έσωσαν το σπίτι του.

«Ήρθε η αστυνομία και μας είπε ότι πρέπει να φύγουμε και επιστρέψαμε όταν εκτιμήσαμε. Η φωτιά έτρεχε με τρομερή ταχύτητα» συμπλήρωσε.

«Έβρεχε φωτιά» είπε ο Γιώργος Παπαδάκης και επεσήμανε πως «εμείς δεν έχουμε πάθει τίποτα μπροστά σε αυτό που έπαθαν εκείνοι. Θα πρέπει να υπάρξει σύντομα η αποκατάσταση σε αυτούς τους ανθρώπους κι επιτέλους να κάνουμε κάτι όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε το επόμενο κακό ενδεχόμενο».

Η μαρτυρία του γιου του

Ο γιος του Γιώργου Παπαδάκη, Φοίβος, είπε πως οι κάτοικοι είναι «στο ίδιο έργο θεατές».

Ο ίδιος προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά στο πατρικό του με τη βοήθεια εθελοντών. «Η οικογένειά μου κι εγώ ως κάτοικοι της Πεντέλης, οι άνθρωποι που πονάμε τον τόπο αυτό κι έχουμε δει πολλές φορές την Πεντέλη να καίγεται. Ήμουν εκεί και προσπάθησα να σώσω το σπίτι των γονιών μου. Ήμασταν μαζί με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές αλλά δυστυχώς ο απολογισμός είναι τραγικός. Πολλοί άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους κι ένα πράσινο που πλέον δεν υπάρχει. Μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά ήμουν εδώ στο γραφείο. Ενημερώθηκα για τη φωτιά κι αμέσως η σκέψη μου πήγε στους γονείς μου και στο πατρικό μου. Εκείνη τη στιγμή η φωτιά βρισκόταν μακριά από το σπίτι μας. Η φωτιά έφτασε σε εμάς γύρω στις 2 τα ξημερώματα και πολύ σωστά μας απομάκρυναν οι αστυνομικοί. Μετά από λίγο επιστρέψαμε κι η φωτιά είχε φτάσει στα 5 μέτρα» είπε ο Φοίβος Παπαδάκης.

«Οι ριπές των ανέμων ήταν τόσο ισχυρές, που πετούσαν τις κάφτρες παντού. Κάναμε ότι μπορούσαμε με τον πατέρα μου. Εκείνη την ώρα βρίσκεσαι σε σοκ. Είναι εφιάλτης. Ποτίζαμε ολόκληρο το σπίτι. Εύχομαι να μην το ζήσει ξανά κανείς» συμπλήρωσε.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: