Γιώργος Κουμουτσάκος για τη φωτιά στη Μόρια: Να μην μιλούν όσοι ευθύνονται για την Ειδομένη (βίντεο)

“Η Μόρια απέχει πολύ από τις συνθήκες που θα έπρεπε να έχει, έτσι την παραλάβαμε”

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, για τη μεγάλη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας και τις συνέπειες αυτής, ενώ αναφέρθηκε και στις συνθήκες που επικρατούσαν στη δομή.

Μετά από σχετική ερώτηση, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε: «Η Μόρια απέχει πολύ από τις συνθήκες που θα έπρεπε να έχει, έτσι την παραλάβαμε, το έχουμε πει και το έχουμε παραδεχθεί, κατά τα άλλα, προχωρήσαμε σε αποσυμφόρηση της Μόριας, που σε λίγους μήνες μειώθηκε ο πληθυσμός εκεί από 20.000 σε 13.000, παράλληλα με την μείωση των προσφυγικών ροών, των πολλαπλών ροών που αντιμετωπίσαμε το προηγούμενο διάστημα».

«Η Κυβέρνηση αντιμετώπισε κάτι πρωτόγνωρο, τον συνδυασμό του Μεταναστευτικού και της πανδημίας, αυτή είναι μια πραγματικότητα που δεν αντιμετώπισε καμία άλλη Κυβέρνηση», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Στους μύδρους που εξαπέλυσε η αντιπολίτευση απάντησε ότι «δεν μπορεί να μιλά η αντιπολίτευση που ευθύνεται για την Ειδομένη, δεν έχει αξιοπιστία».

Ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι υπήρξε άμεση αντίδραση για τη φωτιά στη Μόρια, ενώ επισήμανε το γεγονός ότι δεν υπήρξε νεκρός και σημείωσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την φιλοξενία των αλλοδαπών.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: