Γιλντιρίμ: Η εμπλοκή ξένων δυνάμεων βάζει παγίδες στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας

Για παγίδες που βάζουν στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας δυνάμεις στο εξωτερικό και στις οποίες οι δύο χώρες δε πρέπει να πέσουν, αναφέρθηκε μέσω δηλώσεών του σε ελληνικό Μέσο ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας και υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης με το κόμμα ΑΚΡ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι δύο λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και ότι μπορούν να λύσουν κάθε πρόβλημα με αμοιβαίο σεβασμό και μένοντας πιστοί στο διεθνές δίκαιο.

«Εμείς είμαστε γείτονες. Και γενικά πάντα λέμε πως «ο γείτονας έχει ανάγκη και στην στάχτη του γείτονά του». Κατά την εκλογική περίοδο το πολιτικό κλίμα εντείνεται, το έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Το κλίμα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν πρέπει να το βλέπουμε ως ένα δεδομένο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας. Γι” αυτό και στο Αιγαίο και στην Κύπρο, κάθε είδους πρόβλημα μπορούμε να το επιλύσουμε με αμοιβαίο σεβασμό και μένοντας πιστοί στο διεθνές δίκαιο», σχολίασε σχετικά ο κ. Γιλντιρίμ.

Και μέσω του ΣΚΑΪ συνέχισε: «Είμαστε μεσογειακοί λαοί. Στην Ελλάδα ζουν οι ομογενείς μας, στη χώρα μας ζουν οι Ρωμιοί (Έλληνες) και κάποτε ζούσαν περισσότεροι. Ίσως να υπάρχουν κάποιοι από το εξωτερικό που θα θελήσουν να μας προκαλέσουν και δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τους. Όταν από το εξωτερικό εμπλέκονται ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, τότε όλα πάνε στραβά».

Όταν ρωτήθηκε για τις εκλογές στην Ελλάδα και την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα και την απόφασή του να προσφύγει η χώρα στις κάλπες, είπε: «Του εύχομαι καλή επιτυχία. Βέβαια, οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μάλλον λίγο τον στεναχώρησαν. Εύχομαι το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών να είναι για το καλό της Ελλάδας».

Σήμερα η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα υπό την προεδρία Ερντογάν, προκειμένου να εξετάσει το αδιέξοδο στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον, έπειτα την απαγόρευση των Αμερικανών στους Τούρκους πιλότους να εκπαιδευτούν τα μαχητικά F-35, την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: