Γιατί χάνουμε το ενδιαφέρον για τους συντρόφους μας;

Μια σχέση ξεκινά με απεριόριστο ενδιαφέρον να ανακαλύψουμε κάθε πτυχή του συντρόφου μας. Κάθε μυστικό και κάθε κρυφή πλευρά του χαρακτήρα του. Όσο περνάει όμως ο καιρός βλέπουμε το ενδιαφέρον μας να φθίνει και σιγά-σιγά ή και να εξαφανίζεται. Σε όλους μας έχει συμβεί! Το ερώτημα που θέτουμε στο συγκεκριμένο άρθρο είναι γιατί συμβαίνει αυτό; Ας σταθούμε σε 3 βασικές αιτίες αυτού του φαινομένου.

Χαμηλή αυτοπεποίθηση

Ένας από τους πιο κοινούς λόγους για τους οποίους χάνουμε το ενδιαφέρον μας για ένα άλλο άτομο είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης από τη μεριά του. Αυτό είναι ένας από τους βασικότερους λόγους. Σκεφτείτε ένα άτομο από τον κύκλο σας, το οποίο μπορεί να μην είναι και τόσο εμφανίσιμο και παρόλ’ αυτά έχει συνεχώς επιτυχίες στα ερωτικά του. Ο λόγος πίσω από αυτή του την επιτυχία είναι η αυτοπεποίθησή του. Από την άλλη, οι ανασφάλειες μας δεν φαίνονται από την πρώτη στιγμή μία γνωριμίας, έτσι μπορεί να ξεκινήσουμε μία σχέση με ένα άτομό ο οποίο δεν αισθάνεται καθόλου καλά με τον εαυτό του.

Απεγνωσμένοι σύντροφοι

Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να μείνουν μόνοι. Πιστεύουν ότι είναι χαμένοι αν δεν έχουν έναν σύντροφο δίπλα τους και τελικά δεν μπορούν να είναι καλά με τον εαυτό τους. Καταλήγουν σε σχέσεις με ανθρώπους που δεν ταιριάζουν πραγματικά. Μετά από κάποιο διάστημα θα είναι πάλι μόνοι και σε αναζήτηση του επόμενου «πολύτιμου» συντρόφου. Αντιθέτως , αυτό δεν συμβαίνει με τα άτομα που αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους και δεν χρειάζονται έναν σύντροφο για να νιώσουν ολοκληρωμένοι.

Η μεγάλη ταχύτητα

Κάποιες φορές βέβαια μπορεί να μην συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω. Οι δύο σύντροφοι είναι πραγματικά έτοιμοι για να μπουν σε μία σχέση γεμάτοι αυτοπεποίθηση αλλά και σιγουριά για τον εαυτό τους, αλλά μετά από λίγο ο μεγάλος ενθουσιασμός των πρώτων ημερών χάνεται. Τι πάει στραβά σε αυτή την περίπτωση; Μία πιθανότητα είναι ότι οι σύντροφοι επιτάχυναν πολύ γρήγορα και δεν άφησαν κανέναν δρόμο να διαβούν πλέον. Η ερωτική επιθυμία που έλκει δυο άτομα , τα ωθεί να είναι όλη την ώρα κοντά. Θέλουν να είναι όλοι την ώρα μαζί ή να μιλούν στο τηλέφωνο ή να στέλνουν μηνύματα. Παρόλο που αυτό είναι που επιθυμούμε όλοι στην αρχή τελικά ενέχει τον κίνδυνο να χάσουμε πολύ γρήγορα το ενδιαφέρον μας.

Με πληροφορίες από το

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: