Γιατί βλέπω στο όνειρό μου το αγόρι που μου αρέσει;

Με ενδιαφέρει ένα αγόρι εδώ και 5 μήνες περίπου και εκείνος έχει δείξει πως ενδιαφέρεται για εμένα αλλά δεν μου έχει πει τίποτα. Και τώρα δυστυχώς δεν μπορούμε να βρισκόμαστε μαζί τόσο συχνά όσο πριν κάτι εβδομάδες.

Έχω σκεφτεί πολλές φορές να του το πω σε μήνυμα αλλά σκέφτομαι μήπως το βγάλει φωτογραφία και το δείξει στον φίλο του ο οποίος θα αρχίσει να με κοροϊδεύει και να με μειώνει. Έχω δει 3 φορές σε όνειρο πως του το είπα.

Τον έχω δει 3 φορές στον ύπνο μου

Την πρώτη φορά που του το είπα, μου χαμογέλασε και έφυγε με τον φίλο του, αλλά με κοίταζε πονηρά. Τη δεύτερη φορά δεν τη θυμάμαι και πολύ καλά αλλά νομίζω πως απλά χαμογέλασε και δεν είπε τίποτα.

Την τρίτη φορά πήγα να του το πω και άρχισα λέγοντας πως θέλω να του πω «κάτι και συγγνώμη αν σε κάνω να νιώθεις άβολα». Εκείνος έδειχνε πως απλά ήξερε ξεκάθαρα τι ήθελα να πω.

Για μια στιγμή βάρεσε ένα κουδούνι και έφυγε. Εγώ του έλεγα «περίμενε, θέλω να σου πω». Και χάθηκε. Τι να κάνω; Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Ειρήνη Παταργιά

Με προβληματίζει το γεγονός ότι φοβάσαι να μην δείξει το μήνυμά σου στο φίλο του και αυτός αρχίσει να σε κοροϊδεύει. Γιατί να νιώθεις έτσι; Σου έχουν δώσει κάποιο δικαίωμα να σκέφτεσαι κάτι τέτοιο; Ή έχει να κάνει με μία πιθανή ανασφάλεια που νιώθεις με τον εαυτό σου;

Αν ισχύει το πρώτο, αν σου έχουν δώσει δηλαδή κάποιο τέτοιο δικαίωμα, καλό θα ήταν να σκεφτείς ξανά αν έχει νόημα και είναι για το καλό σου να πλησιάσεις έναν τέτοιο άνθρωπο.

Αν ισχύει το δεύτερο, τότε θα πρέπει να κάτσεις με τον εαυτό σου και να αναρωτηθείς γιατί να νιώθεις ανασφάλεια, από πού μπορεί αυτή να πηγάζει και πώς μπορείς εσύ η ίδια να νιώσεις πιο σίγουρη για εσένα.

Ειρήνη Παταργιά
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
irenepatargia@gmail.com

Όνειρα και ερμηνεία: Τι σημαίνει αν δεις στον ύπνο σου το αγόρι που σε ενδιαφέρει

Όνειρα: Τι σημαίνει αν δεις κάποιον στον ύπνο σου

Σχέση και συγκατοίκηση: Πώς θα αντέξεις χωρίς να τα… σπάσετε;

Η κολλητή του θέλει να μας χωρίσει. Πώς να κρατήσω τη σχέση μας;

Σχέση από απόσταση: Ο φόβος ότι δεν θα τα καταφέρετε

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: