Γιατί οι πρώην συνεχίζουν να σου στέλνουν μηνύματα;

Θα χτυπήσει πάντα όταν δε θα το περιμένεις. Ξημερώματα Κυριακής. Μετά από καιρό και χωρίς κανέναν, για σένα τουλάχιστον, λόγο! Θα είναι πάντα sms. Γραπτό. Με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο! Ούτε μήνυμα στο facebook, ούτε καν μέσω viber!

Το κουδούνισμα εισερχόμενου μηνύματος ακούγεται, ξένο στα αυτιά σου. “Μα καλά, ποιος στέλνει sms πλέον”, αναρωτιέσαι προσπαθώντας να σκεφτείς πότε ήταν η τελευταία φορά που έστειλες εσύ κάπου γραπτό μήνυμα. Παίρνεις το κινητό στα χέρια σου, το ξεκλειδώνεις με μια κίνηση και περιμένεις να εμφανιστεί κάποιο μήνυμα από τις υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείς.

Τα μάτια σου όμως ξαφνιάζονται. Το πρόσωπο σου κάνει ένα περίεργο μορφασμό ενώ η έκπληξη που νιώθεις, φωτίζεται από το φως της οθόνης του κινητού σου. Αποστολέας του μηνύματος ένα παλιό σου γνώριμο όνομα.

Το ανοίγεις. Το διαβάζεις. Το σκέφτεσαι. Το ξαναδιαβάζεις. Το ξανασκέφτεσαι.

Σε πιάνει πονοκέφαλος προσπαθώντας να καταλάβεις από που και γιατί σου ήρθε. Η ώρα είναι περασμένη και η παρέα σου κοιμάται. Τι θα κάνεις; Θα απαντήσεις; Θα περιμένεις; Θα φωνάξεις;

Ηρέμησε! Σύμφωνα με έρευνες, οι πρώην σχέσεις χτυπάνε πάντα με μηνύματα, σε ακαθόριστο χρόνο, μετά από έναν χωρισμό και είναι καλό να γνωρίζεις ότι αυτό, κρύβει πολλά περισσότερα από όλα εκείνα που φοβάσαι να παραδεχτείς!

Μου συνέβη και εμένα τις προάλλες και προσπαθώντας να καταλάβω τι στο διάολο γίνεται συγκέντρωσα 8 λόγους που, υποθέτω, ότι οι πρώην μας στέλνουν μήνυμα

Γκαύλες
Ζωώδεις. Έντονες. Ασυγκράτητες. Ναι, είναι 4μιση το ξημέρωμα, έχει πιει, νιώθει οικεία με εσένα, γνωρίσει το κρεβάτι σου και θέλει επειγόντως να έρθει σπίτι σου για να σας ακούσει για ακόμη μια φορά όλη η πολυκατοικία! Εξάλλου, μη ξεχνάς, ότι οι άνθρωποι κάνουν πάντα αυτό που είναι φτιαγμένοι να κάνουν. Να υποκύπτουν δηλαδή, στις ορμές τους!

Νομίζει ότι Λείπεις
Αν μιλήσουμε ειλικρινά! Αν όντως έλειπες προφανώς και δε θα χωρίζατε ποτέ! Δε λέω, είσαι γαμάτο τυπάκι και πολύ ενδιαφέρον χαρακτήρας αλλά μάθε ότι αυτό που στα αλήθεια λείπει περισσότερο είναι η οικειότητα και η άνεση που είχατε μαζί και τίποτα περισσότερο.

Όντως λείπεις
Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις που πραγματικά λείπεις από τις ζωές πρώην σχέσεων σου. Προτού χαρείς όμως, θα σε ενημερώσω ότι το να λείπεις σε κάποιον, δε σημαίνει ταυτόχρονα ότι θέλει σώνει και ντε να ξαναφτιάξετε τις ζωές σας! Υπάρχουν και οι φορές εκείνες όπου μερικοί αναζητούν το φιλικό κομμάτι της σχέσης που είχατε και όχι απαραίτητα το σeξουαλικό. Μην ανησυχείς όμως διότι αυτοί που τελικά ψάχνουν κάτι τέτοιο, θα είναι οι πρώτοι που θα βράζουν στα καζάνια της κολάσεως σου!

Θέλει να μάθει τα νέα σου
Ναι, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να ενδιαφέρεται πραγματικά για το τι κάνεις στη ζωή σου. Ποιος σου είπε εξάλλου ότι ένας χωρισμός δε μπορεί να αντιμετωπιστεί ώριμα και ενήλικα; Αν το δούμε αντικειμενικά, ήσαστε δυο άνθρωποι που βρισκόσασταν σε μια οικεία σχέση, η οποία πλέον τελείωσε. Γιατί αυτό να μην επιτρέπει το να μιλάτε που και που για τα νέα σας;

Προσπαθεί να τα ξαναβρεί μαζί σου
Εσύ έληξες τη σχέση αυτή! Δεν ερωτήθηκε ποτέ ούτε άφησες περιθώρια για περαιτέρω συζητήσεις!  Προσπαθεί να σε ξαναπροσεγγίσει και το μήνυμα αυτό ίσως είναι μια πρώτη αρχή. Αν το μετάνιωσες και εσύ, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία.

Όλα όσα δεν πρόλαβα να πει
Μπορεί τα πράγματα να μην τελείωσαν έτσι όπως ακριβώς ήθελε ή έτσι όπως φανταζόταν ότι έπρεπε να γίνουν. Μπορεί να θέλει να σου πει πράγματα τα οποία πάνω στο χωρισμό σας είτε τα ξέχασε είτε δεν πρόλαβε να εκφράσει. Είναι τέλειο για σένα που χωρίσατε με ένα απλό “Εντάξει. Τελείωσε” αλλά η αλήθεια είναι ότι για την άλλη πλευρά τίποτα δεν είναι εντάξει και τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει. Μερικοί άνθρωποι προχωρούν παρακάτω μόνο αφού πουν όλα εκείνα που είχαν στο μυαλό τους, οπότε καλό θα ήταν να τους βοηθήσεις.

Βέβαια το “Όλα όσα δεν πρόλαβε να πει” μπορεί να σημαίνει και το ότι “Έχω ξεχάσει τη φούτερ μου στο πρώτο συρτάρι, μπορώ να περάσω να την πάρω;”.

Άλλο αυτό!

Ηθικό ακμαιότατο
Έχει προχωρήσει σε άλλες σχέσεις που δεν εξελίχθηκαν όπως έπρεπε και τώρα θέλει να επιστρέψει πίσω από εκεί που άρχισε. “Τι κάνω τώρα;” σκέφτεται. Έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα και σκέφτεται επιτέλους να στείλει ένα μήνυμα. Ντάξει, για να είμαι δίκαιος, μπορεί και να βρίσκεται σε άρνηση θέλοντας απλά να μάθει τι γίνεται στη ζωή σου, αλλά βαθιά μέσα του ελπίζει ότι μπορεί να σκοράρει ξανά και να κερδίσει σ’ αυτόν το φαινομενικά εύκολο αγώνα επιστρέφοντας πίσω σ’ αυτά που γνωρίζει καλά.

Αλήθεια, θα αφήσεις να συμβεί κάτι τέτοιο;

Ζήλια
Έχεις προχωρήσει, προφανώς σε κάποια καλύτερη σχέση ή ακόμα και σε μια ομορφότερη ζωή. Και αυτό δεν αντέχεται με τίποτα, ειδικά αν η πρώην σχέση έχει μείνει στάσιμη. Ξέρεις, μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να είναι ευτυχισμένοι βλέποντας σε να προχωράς και να ανεβαίνεις ψηλά, με αποτέλεσμα να προσπαθούν να σε κατεβάσουν πάλι κάτω. Από εκεί που ξεκίνησες, μόνο και μόνο για να μπορούν να σε ακουμπήσουν!

Θέλει να στο τρίψει στη μούρη
Αν υποθέσουμε ότι η το αντίθετο της ζήλιας είναι το “Δες τι έχω καταφέρει” τότε ναι, το μήνυμα που μόλις ήρθε στο κινητό σου τηλέφωνο θέλει να δείξει το πόσο τέλεια είναι η ζωή και χωρίς τη φυσική σου παρουσία. Έχει πάει παρακάτω, έχει επιτύχει και επειδή φέρθηκε σκατά θέλει να στο τρίψουν στη μούρη. Απόλαυσε το!

Συγγνώμη
Μερικές φορές χρειάζεται ένα διάλειμμα για να καταλάβει κάποιος πόσο άσχημα φέρθηκε σε έναν χωρισμό . Όταν ξεκινάς να ζεις χώρια με κάποιον, μόνο τότε αρχίζεις να συνειδητοποιείς τις κακές και καλές διαφορές που πλέον έχεις στη ζωή σου! Αν πραγματικά η πρώην σχέση σου τα σκάτωσε, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να θέλει να σου ζητήσει συγνώμη χωρίς αυτό να σημαίνει ταυτόχρονα ότι κάνει προσπάθειες επανασύνδεσης! Πρόσeξε!

Μπέρδεμα!
Ναι, ναι! Οι χωρισμοί είναι δύσκολοι, φίλε μου! Συνήθως είσαι μπερδεμένος χωρίς να γνωρίζεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις και πώς να το διαχειριστείς με αποτέλεσμα να κάνεις χαζά πράγματα στέλνοντας μηνύματα σε πρώην σχέσεις την ώρα που κανονικά θα έπρεπε να διαγράψεις τον αριθμό τους. Τα κίνητρα εδώ από την πλευρά του αποστολέα είναι αθώα όμως πάντα πονάνε και αλήθεια δεν ξέρω πώς πρέπει να σε συμβουλέψω.

Αυτό το μήνυμα μπορεί να είναι και δύσκολο για εσένα γιατί καταβάθος δε θες να βλέπεις κάποιον με τον οποίον πέρασες όμορφα να υποφέρει αλλά ταυτόχρονα δε θες και να δώσεις ψεύτικες ελπίδες.

Εδώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Κάνε ό,τι καταλαβαίνεις

athensmagazine.gr

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: